"Ez az ember más, mint a többi..."

„Másnap, amikor az ünnepre érkező nagy sokaság meghallotta, hogy Jézus Jeruzsálembe jön, pálmaágakat fogtak, kivonultak a fogadására, és így kiáltottak: Hozsánna! Áldott, aki jön az Úr nevében, Izráel Királya!
Jézus pedig egy szamárcsikóra találva, felült rá, ahogyan meg van írva: „Ne félj, Sion leánya, íme, királyod jön, szamárcsikón ülve.” Tanítványai először nem értették mindezt, de miután Jézus megdicsőült, visszaemlékeztek arra, hogy az történt vele, ami meg volt írva róla.”

 Egy ünnepi zarándoklaton vagyunk. A résztvevők különös figyelemben részesítik Jézust. Eltudom képzelni, hogy az ellenségei miket gondolhattak magukban e jelenet láttán: „szenzáció hajhász”, „egoista”, „figyelem hiányos”, „azt akarja, hogy mindenki rá figyeljen” és társai… A zarándoklat résztvevői királyhoz, hőshöz méltóan ünnepelték Jézust, aki egy szamárcsikón vonult be Jeruzsálem utcáin. A szamárcsikó egy fontos részlet, mivel üzenetet közvetít. A királyok és az elöljárók nem a legdrágább járművön vonultak fel, hanem céljukhoz megfelelően a választott állattal: ha harcba indultak, akkor lóháton, ha békés szándékkal jöttek, akkor szamárháton érkeztek.

A Jézust körülvevő tömegben némelyek pontosan tudták, hogy mekkora hatalommal is rendelkezik ő. Ott voltak a gyógyításoknál, a halott Lázár feltámasztásánál és ők ékes bizonyítékai voltak annak a hatalomnak, amellyel Jézus bírt.

Farizeusi körben igen nagy aggodalommal figyelték tevékenykedését. Látták, hogy nagy hatással van a népre, vonzereje olyan tény, amely mindenkit elgondolkodtat és reménységet ébreszt a szívekben. Jézus elé pálmaágakat dobtak, mögötte pedig összezárt a tömeg és követték őt. Érezték, hogy ő más, mint a többi tanító. Van benne valami megmagyarázhatatlan…

Ez a Jézus, aki bevonult Jeruzsálem utcáin ma szólni kíván hozzád. Szeretné, hogy tudd, hogy az idők folyamán Ő semmit sem változott és szavai, tettei és ígéretei ma is érvényben vannak. A sokaság figyelte őt és érezték, hogy van benne valami különleges. Figyeljünk Rá mi is a szokottnál kicsit jobban, hogy megérezhessük közelségét és dicsőségét!

Áldott napot!
 
 
 
 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima