Alkalmas idő

Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak.

Krónikus halogató vagyok. Nem ritka, hogy valamit az utolsó utáni pillanatban kezdek el megcsinálni, azzal a tudattal, hogy majdnem biztos nem végzek vele.

Egy jól ismert anekdota szerint egy alkalommal két egyetemista beszélgetett.
- Hú! Most látom csak, hogy holnap vizsgázunk japánból! - Mondja az egyik.
- Nem gond. Van belőle jegyzet.

A krónikus halogatás nem teszi egyszerűvé az életet. Nehéz megtalálni azt a pillanatot, amikor neki kell állni a munkának. Már amikor a határidő a tarkóban liheg, akkor jut el a tudatig, hogy el kéne kezdeni csinálni valamit.

Pál szavai érdekesek. Nem azt mondja, hogy kapkodj, és nem is azt mondja, hogy halogass. Azt mondja, hogy találd meg a megfelelő pillanatot. Pontosan tudja, hogy milyen nehéz feladat ez. Pontosan tudja, hogy a két véglet között egyensúlyozni kihívást jelent mindenki számára.

Használd ki az alkalmas időt! Találd meg az alkalmas időt arra, hogy Istennel légy! Találd meg az alkalmas időt, hogy egyre mélyebben megismerkedj vele! Találd meg az alkalmas időt, hogy másoknak bemutasd! Találd meg az alkalmas időt, mert az idő telik, és ha elkapkodod, tönkre teszed, ha elszalasztod, sosem tér vissza!

Az idő ellened van, és nagyon nehéz ellene küzdeni, de találd meg az alkalmas időt mindenre!

Ui.: Mi is lenne alkalmasabb idő, mint Jézus születésének emlékünnepe?! Töltsd ezt az időt várakozással, Istennel, és a szeretteiddel!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima