Feladatod van!

„A hatodik hónapban pedig Isten elküldte Gábriel angyalt Galilea egyik városába, Názáretbe egy szűzhöz, aki a Dávid házából származó József jegyese volt. A szűznek pedig Mária volt a neve. És hozzálépve így szólt az angyal: Üdvöz légy, kegyelembe fogadott, az Úr veled van! Mária megdöbbent e szavakra, és fontolgatta, mit jelenthet ez a köszöntés. Az angyal ezt mondta neki: Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál Istennél! „

Eszter, Dávid, Jákob, Keresztelő János vagy jelen esetben Mária…mi volt a közös bennük? Az imént felsorolt emberek közül mindannyian bérelt hellyel rendelkeznek a Biblia lapjain és az elmúlt közel 2000 év távlatából is beszélnek róluk. Egyszerű, hétköznapi emberek, kicsit sem hétköznapi élettel és feladatokkal. Mi a titok?

Mária menyasszony volt. A zsidó házasságjogok szerint házastársa Józsefnek, bár még nem éltek együtt. Mária megdöbben az angyal láttán, hiszen az nem csak megszólította őt – Izraelben nem illett köszönteni egy nőt -, hanem egy különleges ígéretet is kap egy gyermekről, aki Istentől jön. Mária döbbent arcát szinte látom magam előtt… Az angyal elmagyarázza neki, hogy miért is jött és ki az a gyermek, akit ő fog a világra hozni.

Vajon lett volna választási lehetősége Máriának? Mondhatta volna azt, hogy ő ezt nem vállalja? Én úgy gondolom, hogy igen, ő mégsem utasította vissza ezt a magasztos feladatot. Mária nem egy kényszer hatására vállalta, hanem azért, mert szívében megvolt győződve arról, hogy a legnagyobb dicsőségnek válik részévé. Felismerte küldetése fontosságát és bízott Istenben! Élete Isten fényébe volt elrejtve és bár nem tudta, hogy mit tartogat a jövő, arról viszont meg volt győződve, hogy Isten kézben tartja.

Mária egy átlagos ember volt, aki nyitott volt az Istentől jövő feladatra és bízott az Úrban! Isten számunkra is tartogat egy személyre szabott feladatot és ha elég bátrak vagyunk azt elfogadni, akkor Ő minden szükséges támogatást meg fog adni, hogy kiteljesedjünk az életünkben!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ezt hirdesd!

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Valaki véd!