Csak legyél "normális"!

Tudja meg tehát Izráel egész háza teljes bizonyossággal, hogy Isten Úrrá és Krisztussá tette őt: azt a Jézust, akit ti keresztre feszítettetek.

Az ambíció nem rossz dolog. Állítólag Rick Warren, baptista lelkész amikor a Saddlebackben lévő baptista gyülekezetben kezdett dolgozni, feltette a kérdést a kis közösségnek, hogy milyen célt tűzzenek ki maguk elé, a gyülekezet mosolyogva válaszolt a fiatal lelkésznek, hogy szeretnének növekedni. Mára már több mint 30.000 ember jár minden héten az istentiszteletekre.

Péter még Rick Warrennél is ambíciózusabb. Nem pusztán pár ezer embert akar elérni, hanem egy egész nemzetet. Ő még nem tudta, de mi már látjuk, hogy sikert is arat vele. Mára körülbelül 2,4 milliárd ember követi Péter hitét. Nap mint nap ünnepelnek együtt emberek, mert Jézus áldozatára emlékeznek. Péter küldetésnyilatkozata a világot megváltó üzenet terjesztéséről megváltoztatta a világot.

Péter ambíciója ma a te küldetésed. Az ő felkiáltása ma a te parancsszavad. Tudja meg mindenki, hogy van egy Isten, aki annyira szeret, hogy feláldozta érted magát! Tudja meg az egész világ, hogy a megváltás csak egy karnyújtásnyira van. Tudja meg a szomszédod, hogy Isten szereti! Tudja meg a családod, hogy nincs miért félnie, mert Jézus már két évezreddel ezelőtt meghalt érte!

Megannyi keresztény nyilatkozik arról, hogy nem tudja mit csináljon. Nem tudja, hogy "missziózzon". Mondjam meg? Legyél normális ember! Legyél empatikus! Legyél kedves! Legyél tele szeretettel! Legyél egyszerűen normális! Ilyen kéne legyen a "normális". Ennyire egyszerű kéne legyen a történet.

Péter semmi mást nem tett, mint megmutatott egy másik "normális" életet. Egy olyan életet, ahol a szereteté a főszerep, nem a gyűlöleté. Ahol Isten nem vádakat sorol ellened, hanem megbocsát neked. Neked sem kell ennél többet tenned.

Egyszerűen csak legyél "normális"!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima