Nem csak alkatrészgarancia!

Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk. Vigasztaljátok tehát egymást ezekkel az igékkel!

Pál első levele a thesszalonikaiakhoz 4:16-18

Tini koromban az egyik kedvenc filmem a Ghost volt. A cselekményt arra a feltételezésre alapozták, hogy az ember halála után a lelke tovább él.

Szintén fiatalon olvastam ezoterikus könyveket, később keresztény könyveket is, és majdnem mindegyikben, amelyikben szó volt a halálról, ugyanezzel a meggyőződéssel találkoztam: a test meghal ugyan, de a lélek tovább él, és a világnézettől függően történik vele ez vagy az.

A mosógépünk elején van egy matrica: 10 év alkatrész garancia! Amikor vettük a gépet, megkérdeztük az eladót, hogy mit jelent ez. Azt mondta, hogy a gyártó bizonyos alkatrészekre 10 év garanciát vállal, de ne örüljünk olyan nagyon, az egész mosógépre csak két évet.

Vajon Isten is csak bizonyos alkatrészekre (esetünkben a lélekre) vállalna garanciát, nem pedig az egész berendezésre (vagyis teljes lényünkre)?

A Pál apostol leveléből fent idézett részlet ebben a kérdésben is összhangban van a Biblia többi részével, és nem tovább élő lélekről, hanem testben történő feltámadásról beszél, és arra biztatja olvasóit, hogy ezzel vigasztalják azokat, akiknek elhunytak szeretteik. Tehát Isten nem csak a felét tartja meg annak, akik vagyunk, hanem az egészet helyreállítja! Akik a testben történő feltámadás helyett (vagy: gyakran mellett) a halál után is élő lélekben hisznek, azok megelégednének fél megoldással is. De Isten nem! Maga Jézus beszél arról, hogy a holtak alszanak (és mivel nem alvajárók, nem mennek sehova, nem tudnak és nem tesznek semmit), és majd az utolsó napon, az ő visszatérése napján, feltámasztja őket (lásd János evangéliuma 6:39, 40, 44, 54). Az élet akkor fog folytatódni.

Reménységünk tehát nem az, hogy a lélek tovább él, hanem az, hogy lesz feltámadás! Isten nem csak alkatrész garanciát vállalt rád, annál sokkal jobban szeret. Teljes lényedben kellesz neki!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima