Az örök élet titka

Ez most nyilvánvalóvá lett a mi Üdvözítőnk, Krisztus Jézus megjelenése által, aki megtörte a halál erejét, és az evangélium által világosságra hozta az elmúlhatatlan életet.

A mitológiák tele vannak olyan különleges eszközökkel, vagy mitológikus lényekkel, amik valamilyen formában halhatatlanságot adnak. A római mondavilágban Auróra istennő Titóniusznak adta az örök életet, de az örök fiatalságot nem. Mivel az öreg Titóniusz ezt szóvá tette, Auróra tücsökké változtatta. A görögöknél egy nektár felelt az örök életért. Az Artúr-mondakör fontos eleme a Szent Grál, amibe felfogták Jézus vérét, szintén örök életet kölcsönöz annak, aki iszik belőle. Minden mitológiában jelen van az örök élet, és annak valamilyen forrása, amit az ember borzasztó küzdelmeken keresztül érhet el.

Szomorú a dologban, hogy mind a mai napig azért küzdünk, hogy valahogy elérjük. Olyan távolinak és megfoghatatlannak érezzük, hogy minden erőnkkel azon vagyunk, hogy elérjük. Próbálunk erőnkön felül "jók" lenni, hogy meggyőzzük Istent arról, hogy megérdemeljük, mint Aurórát Titóniusz. Igyekszünk kutatni a rejtélyeket, mintha a Szent Grált kereső lovagok egyike lennénk, hátha így megtaláljuk a titkot. Mindent megteszünk, hogy egy csepp örök életet találjunk, a nektárt, amit a nyelvünkre csepegtetve meghosszabbítjuk napjainkat. Végül nem vesszük észre, hogy csak a mesék után futkározunk.

Az örök élet titka egy nyílt titok. Nem rejtette el senki. Olyannyira, hogy egy könyv részletesen kifejti, hogyan találod meg. Nem kell lovagokkal együtt átszelned Nagy-Britanniát! Nem kell Isteneket győzködnöd! Nem kell megmásznod az Olümposzt, és ellopnod azt!

Tudod mit? Segítek! Elmondom konyhanyelven mi kell az örök élethez:
Jézus meghalt azért, hogy neked ne kelljen! Ő már legyőzte a halált, hogy neked ne kelljen küzdeni vele! Az örök élet már most a tiéd, mert mindezeket Jézus már megtette!

Az örök élet titka egyszerű, csak higgy a Megváltódban!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima