Lépj ki, tedd, amire elhívtak!

Mordokaj azonban ezt üzente vissza Eszternek: Ne gondold magadban, hogy te a király palotájában megmenekülhetsz a többi zsidó közül. Mert ha te most hallgatsz, más módon lesz enyhülésük és szabadulásuk a zsidóknak, te viszont elveszel, és atyád háza is elveszik. És ki tudja, talán éppen e mostani idő miatt jutottál királyságra!"

Eszter, egy olyan király felesége lett, aki az "ellenséghez" tartozott és olyan időkben lett királyné, amikor nem volt jogi lehetőség arra, hogy megvédje hitét és meggyőződését abban az esetben, ha kitudódik, hogy milyen a nemzetisége és vallása.

Eszter fiatal volt, és tapasztalatlan, de volt egy mentora, aki világosság tette számára, hogy nem véletlen az ő királynői mivolta, mert bajban van a népe.

Ma pedig a zsidók évről évre megünnepli a Purimot, a szabadulás napját, mert volt egy fiatal Eszter, aki nem félt hitben megtenni kockázatos lépéseket.

Fogalmam sincs, hogy mai elkényelmesedett világunkban ki az a fiatal hívő lány vagy fiú, aki élete kockáztatásával vállalna ilyen horderejű feladatot? Mert a képernyőn győzelmet aratunk, de egy csábító szenvedélynek nem tudunk ellenállni. És a női feladatokra kitérve az is lehet a baj (még mindig!), hogy hamisan tanítunk a női szerepekről az egyházban! Hallgass, ülj le, ne akarj kiállni a szószékre, és beszélj az üzenetről, mert te nőnek születtél?!

Aztán eszembe jut oly sokat idézet Ellen White testvérnőnk. Előtte férfit is elhívott a prófétai feladatra Isten, de az nem merte elvállalni. És volt egy betegeskedő fiatal, 17 éves , akinek azt mondta az Isten: "És ki tudja, talán éppen e mostani idő miatt jutottál királyságra!" vagyis előtérbe. És Ellen válaszolt, mint Eszter, itt vagyok, mit kell tennem?

Isten nem azt nézi, hogy minek születtél, hanem azt, hogy mire tett alkalmassá!

Nem tudom, hogy téged milyen ellenséges területre helyezett az Isten. Nem tudom, hogy milyen járatlan utakon vezetett eddig és még merre szeretne vinni?! De kívánom, hogy ahová helyezett ott becsülettel, megizzadva és áldásokkal végezd el a feladatod. Lehet Isten ma arra hívj, hogy a kényelmes palotában ücsörgő nőből, változz át olyanná, aki a hit harcosa és népe megmentője. Isten lehet ma arra hív, hogy végre olyan férfi legyél, aki változást indít el a társadalomban. Isten lehet ma arra hív, hogy nyisd meg az Igét a családod előtt. Lehet, ma az a dolgod, hogy kilépj az árnyékodból, és tedd azt, amire Isten régóta hív.

Bárki is vagy férfi vagy nő, de most főként a hölgyeknek szól a mai ige: Isten elhívása neked is szól. Válaszolj igennel, és ne foglalkozz Sátán embereinek beszólásaival! Lépj ki, tedd, amire elhívtak!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve