Minden kisimul!

„Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az Úr, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.  De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.„

„Rejtve van sorsom az Úr előtt, nem kerül ügyem Isten elé.(40,27) Vajon hányan éreztük már ezt életünk során legalább egyszer? Hányan éreztük azt, hogy életünk valahol lóg, a problémáink pedig nemhogy csökkennének, hanem csak gyarapodnak és lassan az energiánk végére érünk és nem látjuk a kiutat és….(nagy levegő) Ugye tudnád folytatni?

És most kérlek, végy egy újabb mély levegőt és kezdjük előről!

A fenti részlet az egyik kedvenc bibliai könyvemből való. Az egész rész nagyon érdekes, de a kiemelt fenti sorok koronázzák meg az egészet. Had meséljek picit az előzményekről… Ez a rész gyakorlatilag Isten nagyságát, méltóságát idézi. Olyan Úr ő, akihez senki nem fogható. Az emberek piciny lények mellette, de még a nagy uralkodók és a világbirodalmak is elbújhatnak az Ő nagysága mellett. A babiloni fogság időszakában járunk és a foglyok hite megrendült. Azt gondolták, hogy ők olyan jelentéktelenek, hogy a nagyságos Isten nem foglalkozik ügyükkel. Egy ilyen mély és letargikus hangulatban érkezik a próféta és a lehető legjobb hírt közli: „Örökkévaló Isten az Úr, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.  De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Életed nem azért kusza és göröngyös, mert Isten elfeledkezett volna rólad vagy azért, mert jelentéktelen lennél! Isten megakar tanítani a csüggedés kezelésére. Igen, néha szokatlan módszerei vannak, de én hiszem, hogy Ő egy igazán jó pedagógus! 😊

Kérj Tőle erőt a csüggedés legyőzéséhez, mert ha sikerül azon úrrá lenni, olyan leszel, mint a sas, aki magasan, megfontoltan, nyugodtan repül az égen, hiszen tudja, hogy  ereje Istentől származik, aki nem feledkezik el róla!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve