A szív változása

„Felelj nekem, Uram, felelj nekem, hadd tudja meg ez a nép, hogy te, az Úr vagy az Isten, és fordítsd vissza a szívüket!”

Mit teszel, ha egy szeretted rossz útra téved, s makacsul ellenáll minden kérlelésnek? Minden bizonnyal ez az egyik legfájdalmasabb, leggyötrelmesebb élethelyzet, ha igazán szeretsz valakit. Mit teszel ilyenkor?

Folytatod érte a fáradozásod, s a szívére próbálsz beszélni, tovább kérleled őt? Megpróbálod rákényszeríteni valahogy a jó döntésre? Érzelmileg zsarolod, manipulálod? Ítélkezel felette és vádolod őt? Netán megharagszol rá, szembe fordulsz vele és meggyűlölöd őt?

Mit teszel, amikor saját szíved megosztottságával, vagy keménységével, makacsságával szembesülsz? Megpróbálsz megváltozni, meggyőzni magad? Rákényszeríted magadat a jóra? Megtanulsz jól viselkedni, s mások elől elrejteni, hogy bajban vagy? Tovább mész megosztott szívvel? Odadobod a gyeplőt a lovak közé, s követed szíved tanácsát, az őszinteségre hivatkozva?

Illés gyötrődött és könyörgött. Hosszan, és kitartóan, éveken át. Tette, amire Isten késztette. Közben tanulta az élet egyik legfontosabb leckéjét: a szívet csak Isten tudja átformálni.

A legtöbb, amit tehetsz másokért és magadért, ha közeledsz hozzá, s közel engeded őt magadhoz. Csodákat fogsz átélni. 

Mit teszel ma?
Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima