Bizalomjáték

Mivel tehát, testvéreim, bízhatunk abban, hogy bemehetünk a szentélybe Jézus Krisztus vére által...

Játszottál már bizalomjátékot? Ilyen játék például az, amikor beállsz egy másik személy elé háttal neki, és elkezdesz dőlni mint egy fa, a másik feladata pedig, hogy elkapjon mielőtt elesnél. Azok a videók, amik az ilyen játékokat rögzítik szinte mindig rejtenek egy olyan jelenetet, amikor valaki elbambul, és az elkapó ember már csak a puffanás után eszmél fel, hogy nem csinálta a dolgát. Ez nem tesz jót a bizalomnak.

A bizalom nagyon fontos dolog. Ha nincs bizalom egy kapcsolatban, az halálra van ítélve. Feltétel nélküli bizalom. Ez a titok. Miért van az, hogy mégis ezt olyan nehéz megszerezni, és olyan könnyű elveszteni. Csak egy rossz szó, és máris megszakad a bizalom.

A minap a kisfiam egy mentős barátunkhoz odarohant lelkesen, hogy megkérje, hogy majd egyszer mutassa meg a mentőautót amiben dolgozik. Megbeszélte feleségemmel, hogy megkéri rá, és felbátorodva berohant a nappaliba, és hangosan megszólította a barátunkat: "Megmutatod majd a kamionodat?" - Mi pedig felkacagtunk. Kisfiamban ekkor realizálódott, hogy összekeverte a dolgokat, és nem azt mondta amit gondolt. Majdnem sírva lekuporodott a kanapéra, becsukta a szemét, és körülbelül tíz percig vigasztaltuk, mire megnyugodott, de már utána nem kérdezte meg ismét. (Persze megígérte neki a barátunk, kisfiam meg nagyon örült. Happy end.)

A bizalom fontos dolog. Isten sokkal jobb apa mint én. Ő nem nevet ki az apró hibák miatt amit vétesz minden nap. Nem kacag, még akkor sem, ha tényleg viccesen bakizol. Együttérez veled (de erről majd holnap). Még véletlen sem engedi meg, hogy eljátssza a bizalmad. Elküldte a Fiát kétezer éve azért, hogy neked ma lehetőséged legyen vele találkozni. Azért, mert ennyire szeret téged, mindent feláldozott, mert veled akar lenni.

Isten mindent megtett érted, hogy örök életed lehessen. Neked csak bíznod kell benne!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima