Igyál csak!

A Lélek és a menyasszony így szól: Jöjj! Aki csak hallja, az is mondja: Jöjj! Aki szomjazik, jöjjön! Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen!

A Sziget Fesztiválon észrevettünk valamit az önkéntesekkel, akikkel kint szoktunk lenni évről évre. A levegőn kívül nem sok minden van ingyen a fesztiválon. Sőt, hogy őszinte legyek, egy sajtos tejfölös lángos is annyiba kerül, mint a normális életben egy rendes pizza. A Lelki Betérőben ingyen teát, ülő helyet, és még egy kis jó társaságot is adunk (ha van rá igény).

Kevés dolog van ingyen. Ha az egészségre gondolunk, az bizony drága. A gyógyszer árak az egekben, bár a gyógyszer szedés nem éppen az egészség fémjele. Mindenki azt mondja, hogy éljünk egészségesen, de mégis az ezzel foglalkozó boltokban egy vagyon összehalászni egy vacsorára valót.

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy az élet ingyen van? Nincs igazam. Nagyon drága. Én két gyereket próbálok életben tartani, és nagyon drága mulatság. Mégis azt mondja János a Jelenések könyvében, hogy az "élet vize" ingyen van. Na ez akkor mit jelent? Elég az élethez a víz? Nem igazán. Azért az nem ad elegendő tápanyagot. Enni is kell. Akkor miről beszél?

A víz az élet egy nélkülözhetetlen eszköze. Ha nincs víz, az biztos hogy nem éljük túl sokáig. Központi szerepet játszik az életünkben. A jó víz az életminőséget növelheti. Ha igazán szomjasak vagyunk, egy korty víz maga az élet. Mégsem erről szól a fenti szakasz.

Isten hív. Ha szomjazol a megváltásra, akkor fogadd el. Folyamatosan csorog. Kétezer éve árad Jézus áldozatából. Egy elapaszthatatlan forrás. Nincs szükség szivattyúra, vödörre, csapra, hogy hozzájuss. Nem kell küzdened, és kutat ásni. Nincs szükség rá, hogy mérföldeket utazz, vagy csatornarendszereket építs, mert folyamatosan karnyújtásnyira ömlik. Egy szalmaszálat sem tudsz érte tenni, hogy több vagy kevesebb legyen.

Jézus megváltása megállíthatlan forrás. Folyamatosan árad belőle a szeretete, és kegyelme. Ha élni akarsz, egyszerűen csak igyál belőle!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima