Edzésterv

Ezért tehát, testvéreim, igyekezzetek még jobban megerősíteni elhívatásotokat és kiválasztásotokat, mert ha ezt teszitek, nem fogtok megbotlani soha. És így dicsőségesen mehettek be a mi Urunk és Üdvözítőnk, Jézus Krisztus örök országába.

2Péter 1:10-11

Sok ember olyan fontosnak tartja az egészségét, az erőnlétét vagy izmai mennyiségét, hogy soha nem elégszik meg az elért teljesítményével. Mindig frissebb, kitartóbb, erősebb, gyorsabb, rugalmasabb, vagy hajlékonyabb akar lenni (és még ki tudja, mi mindent tartanak fontosnak az erre összpontosító emberek). Ezért edzésterveket dolgoznak ki, és kitartóan törekszenek erőnlétük vagy egyéb, számukra fontos adottságaik, képességeik fejlesztésére.

Lehet, hogy nekünk ezek a dolgok nem olyan fontosak, de lelki szempontból tanulhatunk tőlük. Miért kellene megelégednünk azzal, amire eljutottunk, amit elértünk Isten segítségével, ha fejlődhetünk is? Márpedig Péter szavai szerint ez lehetséges. Arra biztat, hogy igyekezzünk „még jobban megerősíteni” elhívásunkat és kiválasztásunkat. 

Attól kezdve, hogy Isten elhívott és kiválasztott minket, és mi erre igent mondtunk, hozzá tartozunk. Kialakult köztünk egy kapcsolat, aminek örülünk. De ez a kapcsolat erősíthető. Fokozatosan, folyamatosan, lépésről lépésre. Ahogyan az izmaink, a hajlékonyságunk, a rugalmasságunk, a szívósságunk. Ehhez edzeni kell, rendszeresen, kitartóan. Így elnyerhetjük a fődíjat: bemehetünk Jézus Krisztus örök országába. (Habár már önmagában az is "főnyeremény", hogy vele élhetjük a napjainkat!)

Mi az az edzésterv, amivel megerősíthetjük elhívásunkat és kiválasztásunkat, vagyis: Istenhez tartozásunkat? Péter így írja néhány verssel korábban:

Éppen ezért teljes igyekezettel törekedjetek arra, hogy hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban kegyességet, a kegyességben testvéri szeretetet, a testvéri szeretetben pedig minden ember iránti szeretetet. (2Péter 1:5-7)

Eredményes edzést kívánok!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima