Vér-fürdő

"...akkor Krisztus vére, aki örökkévaló Lélek által önmagát áldozta fel ártatlanul az Istennek, mennyivel inkább megtisztítja lelkiismeretünket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljunk az élő Istennek."

Láttál már gyermek arcát tisztára törlő szülőt? Én mindig is fintorral gondoltam arra a jelenetre, amikor egy szülő a gyermeke arcát úgy törölte meg, hogy pl megnyalta az ujját, és az enyhén nedves ujjával letörölte a már oda száradt maszatot. Már szülő vagyok, és tudom, hogy ez egy hatékony módszer, úgyhogy bőszen alkalmazom én is. Rend szerint amikor a gyermekeim összekenik magukat az utcán egy csokoládéval, nem sok más megoldásom van a problémára, mint a papír zsebkendő és a csekély nyál.

Azért amikor Jézus áldozatára gondolunk, az nem ennyire visszataszító kép. Kimondjuk, hogy Krisztus vére most tisztára, de végiggondoltad már, hogy milyen lehet vérrel mosakodni? Én lehetőség szerint nem szeretném kipróbálni ezt a képet. Maradok a víznél, ha a fizikai koszról van szó.

Amikor lelki koszról van szó, akkor már más a helyzet. Isten azt mondta Ádámnak és Évának, hogy a bűn zsoldja a halál. Amikor bejött a képbe a bűn, az ember halálra lett ítélve egy szenny miatt, ami rátapadt a lelkére. Egy végzetes fertőzés pusztításba kezdett, és tehetetlenek voltunk és vagyunk ellene. Valahogy le kell mosnunk magunkról, de nincs az a zuhany ami erre képes lenne.

Erre szolgál "Krisztus vére". Egy olyan fertőtlenítő eszköz, ami nem a testet tisztítja meg, hanem a lelket. A történelem kezdete óta bennünk lévő bűnt lemossa mindarról, aki elfogadja. Isten vészterve, ami megtisztít. Ennek köszönhetően nincs szükséged arra, hogy állatot, növényt, embert, vagy önmagadat feláldozd, mert az egyetlen áldozat ami valóban számít kétezer éve már fent függött a fán érted.

Jézus áldozata megtisztított téged és engem, így nem kell elviselnünk a bűnünk zsoldját. Egy dolgot kell csak tenned, hogy a tiéd legyen: Fogadd el!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve