Isten szabadításának éneke

„…és énekelték Mózesnek, Isten szolgájának énekét és a Bárány énekét: Nagyok és csodálatosak a te műveid, mindenható Úr Isten, igazságosak és igazak a te utaid, népek királya: ki ne félne téged, Urunk, és ki ne dicsőítené a te nevedet, hiszen egyedül te vagy szent: mert a népek eljönnek mind, és leborulnak előtted, mert nyilvánvalóvá lettek igazságos ítéleteid.”

A jelenések könyve 15:3-4

Van olyan ének vagy zeneszám, amihez különlegesen kötődsz? Ami meghatározó volt egy életszakaszodban, veled volt, mint egy iránytű, átsegített egy nehézségeken, vagy csak épp nagyon jól leírta azt a lelkiállapotot, amiben voltál. Ami egy másik emberrel való kapcsolatodban sokat jelentett, és talán most is ott muzsikál a füledben. Ami erőt adott, és bár nem te írtad, de mégis elmondta valahogy a történetedet.

Úgy gondolom, nem is választhatott volna Isten méltóbb eszközt arra, hogy lezárjon egy fejezetet világunk történelmében, és megnyisson egy újat. Ahogy a Vörös-tengeren való csodálatos átkelés után énekelt Mózes arról, hogyan szabadította meg őket a Mindenható az elnyomók kezéből, hogyan vetett véget a rabszolgaságuknak, és adta vissza az emberöltők óta nem ismert szabadságot, arról, mennyire szereti őket a végtelen Isten, úgy itt, a mindennek végén egy nép ismét dalba kezd.

Hatalmas embertömeg áll az üvegtenger partján és énekel. Aki csak hallja, jóleső borzongás fut rajta végig. Mert ők azok, akiket Krisztus keresztje megszabadított. Ők azok, akik elfogadták Isten megváltását. Nem rendelkeztek emberfeletti képességekkel, nem ők küzdötték fel magukat a mennyig, hanem hittek Jézus győzelmében.

És most énekelnek mind. Fiatalok és idősek, minden nem és nyelv és bőrszín és hovatartozás. Ha egyenként hallgatod őket, végtelen variációkat fedezhetsz fel, mert mindenkinek más és más a története Istennel, de az összhang mégis bámulatosan tökéletes. Mert mind arról szól, hogy mennyire szeret minket a Magasságos, a mi Atyánk. Arról, hogy megismertük őt a nekünk adatott évek alatt, hogy volt egy néha velőt rázó, máskor felhőtlenül vidám, kínkeserves, de összességében felejthetetlen utazásunk Vele.

És a történet folytatódik az Ő országában. Ahol nem lesz többé távolság, fájdalom és búcsúzás, ahol tovább bővülnek a tapasztalataink, ahol végre igazán otthon lehetünk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve