Ha nehéz reménykedni...

„A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.”

Pál levele a rómaiakhoz 15:13

Miben reménykedtél legutóbb? Beteljesült a reményed? Ha esetleg nem, durva kudarcnak élted meg vagy vettél egy mély levegőt és mentél tovább? Esetleg ott tartasz, hogy már reményed sincs? Elvesztetted a bizalmat a reményben és inkább falat húzol magad köré, hogy ne essen megjósolhatatlan bántódásod? Ha egy mély levegővel tovább tudsz lépni, akkor igazán erős vagy. Ha az utóbbi tábort erősíted és már nem mersz reménykedni, akkor most kérlek vegyél velem egy mély levegőt és engedj meg néhány gondolatot a reményről…

A napokban elcsüggedtem. Ebben a mélységben egy kedves ismerősöm egy zseniális gondolatot osztott meg velem. Valahogy így hangzott: Isten azt is tudja, amit mi még nem. Ő azt az utat is látja, amit mi még nem ismerünk.

Életünk nehézségei pusztán bizonyságok, hogy amit hiszünk, gondolunk és vallunk, nem üres szavak, hanem mély meggyőződések és valóban elhisszük, hogy Isten mindig fogja a kezünk. Amikor ebbe kapaszkodunk és merünk szembe nézni a küzdelemmel, akkor Isten bebizonyítja, hogy nem hiába hittük el azt, hogy „Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged.” (Ézsa.43:1-2) Ha merünk erősek lenni és bátrak (Józs.1:6), akkor az Úr minden hiányzó erőt és bátorságot ki fog pótolni. Nem kell Góliát lélekkel rendelkezned, még csak medvével sem kell harcolj. Nem szükséges sötét szobákba egyedül belépned, vagy mély folyókban úsznod mentőmellény nélkül. Ő arra kér, hogy légy erős és bátor átadni Neki mindent, ami nyomaszt és bánt. Átadni Neki életed terheit és ráhagyatkozni. Mert valójában ehhez kell a nagy bátorság és az erő. Letenni, nem tovább cipelni és engedni, hogy a Jó Atya vegye fel a terhet, fogva a kezed, erősítve a lábad és bátorítva a szíved!

…és most mély levegő ki. Hidd el, Vele menni fog! Én érzem, hogy velem van, engedd meg Neki, hogy bebizonyítsa ugyanezt a te életedben is!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet