Ne veszítsd el a fókuszt!


“Jézus pedig így felelt: Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, nem alkalmas az Isten országára.”

"Nézz előre!" Mostanában elég sokat mondom ezt a rövid, velős mondatot. A kisfiam nagyon szeret futóbiciklizni, a probléma csak az, hogy nézelődni is nagyon szeret. Ahogy megyünk az utcán egyik pillanatról a másikra fókuszt veszt, és sokszor ez azzal jár, hogy nekimegy valaminek vagy rosszabb esetben valakinek. Ilyenkor rászólok, hogy előre nézzen. Ez pár percig segít, aztán kezdjük elölről.

Egyszer azt hallottam, hogy onnan tudod, hogy valaki profi futóversenyző, hogy sosem néz oldalra, vagy hátra. Mindig csak előre. Az a hátrasandítás, amivel megnézné, hogy milyen közel van az utána levő, akár tizedmásodperceket vesz el tőle. Az az oldalra fordulás lehet, hogy az aranyérembe kerül. Épp ezért egészen addig, amíg át nem szakad a célszalag, nem néznek máshova, csak előre, egyenesen a cél felé.

Amikor mi Krisztust akarjuk követni, hasonló módon kell gondolkoznunk. Ha Krisztust akarjuk követni, nem nézhetünk oldalra. Nem nézhetünk a hátunk mögé, figyelve azt amit hátrahagytunk.  Ha a fókuszunk elveszik, ha nem Jézusra tekintünk, annak lehet, hogy nagyon magas ára lesz. Krisztus követő keresztényként a feladatunk, hogy életünk minden pillanatában Jézust szemléljük. Az Ő halálát, életét, szolgálatát, áldozatát, jellemét tartsuk a szemünk előtt.

Ne veszítsd el a fókuszt! Ma a világ tekintete egy jászol felé irányul, és a benne megszületett gyermek felé. Mindenki azt a személyt ünnepli, akit te imádsz. Ma, amikor szinte minden ünnepi díszekbe öltözik, emeld a tekinteted a Megváltódra! Ne a körülményeket, a múltat vagy a jövőt keresgéld a tekinteteddel! Ne a nehézségeket, a küzdelmeket, félelmeidet figyeld! Nézz Krisztusra, aki érted született erre a világra, és halt meg, hogy neked életed legyen!

Ne veszítsd el a fókuszt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet