Mert ez neked jó!

“Most tehát az embereket akarom meggyőzni vagy Istent? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája.”

Minden év utolsó napja felkészülés a következő első napjára. Ez giccses én hangzik, de igaz. A szilveszter az új évre való készülés ideje. Ez az a pillanat, amikor elhatározzuk, hogy lefogyunk, többet mozgunk, többet olvasunk, új hobbit kezdünk el űzni, vagy megszabadulunk egy régi szokástól.

Most gondold végig idén milyen fogalmakat teszel! Sorold be a három következő kategóriában: "mások miatt akarok változni", "magam miatt akarok változni", vagy "Isten miatt akarok változni". Ha ezzel kész vagy, utána olvasd tovább!

Ha mások miatt akarsz változni, akkor felmerül a probléma, mi lesz ha nem lesznek melletted? Mi van, ha megszakad a kapcsolat? Akkor minden visszatér a régi kerékvágásba? Akkor az egész tőlük függ. Az egész csak azért történik, mert azt gondolod, hogy mások jobban elismernek ha változtatsz valamin. Valójában az elismerésükre vágysz, és nem saját magad fejlesztése a cél.

Amikor magad miatt próbálsz változni, az már sokkal jobb. Ha van olyan szokásod, vagy jellemződ, amit nem kedvelsz, akkor nagyon is jó, ha szeretnél változtatni rajta, hogy jobban el tudd fogadni azt aki vagy. A gond csak akkor jön a képbe, ha ez nem sikerül. Próbálj fejlődni, de fogadd el magad! Ez egy nehéz kettősség.

A harmadik, hogy Isten miatt akarsz változni. Ez egyáltalán nem egyszerű, mert az első kettőtől eltérően nem te mondod meg, hogy mi a cél, hanem Isten. Az Ő szava, a Biblia ad útmutatást, és te aszerint próbálsz élni. Márpedig a Biblia nem szokott változtatni a benne lévő szavakon, csak azért, hogy könnyebb legyen. Ne érts félre! Isten szeret, és úgy szeret ahogy vagy. Elfogad téged, mert szeret téged. Ha befogadtad Jézust a szívedbe, akkor már az üdvözültek között vagy. De attól még fejlődni jó dolog. Legfőképp neked jó.

Tegyél ma egy fogadalmat, de ne azért, mert a környezeted szerinted elvárja tőled! Ne azért, mert a saját elvárásaid gúsba kötnek! Tegyél fogadalmat azért, mert Jézus megváltott, és ez neked jó!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima