A változás hajnala

„Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!”

Zsoltárok könyve 143.fejezet 10.vers

Az új év közeledtével sokan veszik górcső alá az elmúlt esztendőt és összegzést készítenek annak minden jó és rossz pillanatáról. Hiszen az élet nem csak napsütéssel teli napokból áll, hanem vannak borúsabb időszakok is, amikor még az eső is esik és örülünk annak, hogy ha legalább egy esernyő van nálunk. Ha viszont az sincs, akkor bosszankodunk/szomorkodunk, hogy miért kerültünk ilyen szerencsétlen helyzetbe…

A 143. zsoltár egy ilyen borúsabb időszak lezárásáról és a szabadulásról szól. Élete egyik nehéz időszakában találjuk az írót, aki azért könyörög Istenhez, hogy szabadítsa ki abból a reménytelennek tűnő helyzetből, amellyel küzd és amely megkeseríti életét. Tudja, hogy az Úrnál semmi sem lehetetlen és ereje hatalmas. Visszaemlékszik eddigi élete nagy szabadulásaira és szívében, amely most csüggedt és fáradt, pontosan tudja, hogy Istennél van szabadulásának kulcsa. Az egyetlen tennivalója az, hogy a Mindenhatóra bízza a helyzetét.

Az új esztendő küszöbén talán te is készítesz egy számadást az elmúlt évről. Minden bizonnyal voltak nagyon szép, örömteli és nagyon rossz, bánattal teli napjaid. Valószínű, hogy a jövő évedet valamivel stabilabban képzeled el és szeretnél végre nyugalmat találni és békésen élni a mindennapokat. A zsoltár író hasonlóan érezhetett, amikor azt kéri Istentől, hogy vezesse ki a nyomorúságos és bánatos helyzetéből.

Hiszem azt, hogy ha Istenhez fordulunk imában a változásért és a szabadulásért, akkor Ő megfogja adni. Lehet, hogy nem úgy és nem akkor, amikor mi gondoljuk, de elkezd dolgozni életünkben és idővel minden körvonalazódni fog!

Teljen ez az időszak pozitív várakozással és Istenbe vetett nyugalommal!

Áldott napot!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima