Megbízható forrás


“Ha pedig egy próféta békességről prófétál, akkor a prófétai ige beteljesedésekor majd kiderül, hogy valóban az Úr küldte-e azt a prófétát.”


Gyerekként sokat játszottunk postás játékot. Ez abból állt, hogy sorba álltunk, és a sor elején lévő valamilyen üzenetet küldött a végén lévő személynek, és a postásokon keresztül kellett eljusson az üzenet minél pontosabban. Általában persze a végére teljesen más lett a szöveg mint eredetileg. Ilyenkor jót kacagtunk, mert néha elég szürreális üzenetek jöttek ki a végén.

A valóságban ez már nem olyan vicces. Képzeld el a következő szituációt: A főnököd üzen neked, hogy másnap annak ellenére, hogy szabadnapos vagy, szeretne megkérni, hogy menj be őt helyettesíteni, mert a felesége kórházba került, de cserébe bónuszt kapsz. Összetett üzenet. Mivel siet, egy kollégát kér meg, hogy szóljon neked. A kolléga sem bővelkedik időben, úgyhogy ő is csak továbbadja az üzenetet és ez így megy sok emberen keresztül. Mire hozzád eljut a hír, már csak annyi marad belőle, hogy a főnök üzeni, hogy holnap be kell jönnöd. Nem ugyanaz az üzenet.

Vigyázz, milyen forrásból szerzel információt! Ha másról egy harmadik féltől kapsz hírt, az elég nagy eséllyel pletyka, ami borzasztó veszélyes, hát még ha a saját életedről, a hitedről, Istenről kapsz rossz forrásból üzenetet.

Isten szeretné, ha megbízható forrásból táplálkoznál. Az ószövetségben prófétákat küldött, majd Jézust, aztán az apostolokat, hogy hiteles üzenetet kapjon a népe.

Ma te honnan próbálod megismerni Istent?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet