Erkölcsi tanítás


 „Ragaszkodjál az erkölcsi tanításhoz, ne hagyd el; őrizd meg azt, mert az a te életed.” 

(Példabeszédek könyve 4. fejezet 13. vers) 

FIGYELEM! Az alábbi sorok alkalmasak a langymeleg laodíceai nyugalom megzavarására, ezért csak erős idegzetű farizeusoknak és írástudóknak ajánlom!

Szájkarate gyakorlatok kezdőknek és haladóknak:

(kiválóan alkalmazhatóak egyházi összejövetelek (istentisztelet, bibliakör, imaóra, stb.) esetén, gyülekezeti tisztviselő választáskor, illetve bárminemű szolgálat elhárítására)

1. gyakorlat

Mély levegő, kicsit benntart, majd amilyen hangosan és hosszan csak lehet: Fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúj! Ezt ismételjük meg 5-ször.

2. gyakorlat

Szájat ellazít, majd pörgősen: Ezt nem így kell! Ezt nem így kell! Ezt nem így kell! Ezt nem így kell! A kezdők mondogathatják azt is, hogy; Úgysem sikerül! Úgysem sikerül! Úgysem sikerül! Úgysem sikerül! Ezt is 5-ször megismételjük.

3. gyakorlat

Szemöldök összehúz és minél arrogánsabban: Micsoda!? Nekem ne mondja meg senki, se a gyülekezet, se a presbiter, se a lelkész, hogy mit csináljak! Majd én eldöntöm, hogy melyik prédikációt hallgatom meg, hogy melyik éneket éneklem, hogy mikor térdelek le vagy állok fel!

4. gyakorlat

Kifogáskeresés. A terem jobb felső sarkába nézünk. Bal kezünket a szánk elé tesszük és így mondjuk: Ó, az az időpont nekem nem jó! Nálunk épp akkor lesz csőtörés, meg előtte még meg kell fejni a csirkéket és le kell fektetni az aludttejet.

5. gyakorlat

Ha az előzőek egyike sem válik be, akkor; uzsgyi, futás!

Ennyi önirónia után talán mindannyian értjük, hogy az erkölcsi tanításhoz való ragaszkodás több, minthogy a törvény hallgatói vagyunk. Az örök élethez kevés az, hogy fel tudjuk sorolni a parancsolatokat és azok lényegét; „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat”.

Jézus azt mondja: Ne csak mondd azt, hogy szeretsz, hanem csináld!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet