A kommunikáció alapjai


“Adja meg szíved vágyát, teljesítse minden tervedet! Akkor örvendezünk győzelmednek, és zászlót emelünk Istenünk nevében. Teljesítse az Úr minden kérésedet!”

Szinte minden alkalommal, amikor Dávidot nehézségekben látjuk, Istenhez könyörög, hálát ad, imádkozik és irigylésre méltó hitről tesz tanúbizonyságot. Milyen csodálatos, amikor az ember bízik Istenben. Gátlás nélkül kér, gondolkodás nélkül beszélget Istennel.

Még mielőtt trónra lépne, hatalmas küzdelmeken megy keresztül. Még mielőtt megkapná az elismerést, meg akarják ölni. Ez az ember képes Istenre tekinteni, és mer kérni. Meri kérni a segítséget, a békét, a győzelmet, és pontosan tudja, hogy Isten vele van, és teljesíti is. Nem azért, mert elbizakodott, hanem azért, mert ismerte Istent.

Dávid mert Isten elé állni, és kérni Őt. Mert panaszt mondani. Mert hálát adni. Mert beszélni vele. Úgy szólt hozzá, mint akivel rendszeresen beszél, aki nem idegen számára. Helyén kezelte a küzdelmeket, és elismerte Isten csodálatos tetteit is.
Két dolgot tanulhatunk meg Dávid példájából:
1. Merj kérni! Isten ismeri a szükségleteidet, a vágyaidat, mint a szülő is ismeri a gyerek szükségleteit és vágyait, de szeretné ha megosztanád vele. Nem azért, mert nem tudja, azért, mert szeretné ha beszélgetnél vele róla.
2. Adj érte hálát! Tudd, hogy Istentől származik körülötted minden! Legyél alázatos, és ismerd el Isten segítségét! Nem azért, mert neki szüksége van rá, hogy hálát adj. Azért, mert szeretné, ha észrevennéd Őt az életedben.

Kérj és légy hálás! Ezek a kommunikáció alapjai.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet