Ha semmi sem változik...


„Házakat építenek, és ők laknak majd bennük, szőlőket ültetnek, és ők élvezik majd azoknak gyümölcsét. Nem úgy építenek, hogy más lakjék benne, nem úgy ültetnek, hogy majd más élvezze. Mert népem élete oly hosszú lesz, mint a fáké, és amiért megdolgoztak, választottaim maguk élvezhetik.”

Ézsaiás könyve 65.rész 21-22.vers

Nehezen viselem a változást. Gyerekkoromtól kezdve szerettem a stabil pontokat, az ismert helyeket, embereket. Az idő múlásával és azzal, hogy elkerültem otthonról nagyon sok minden megváltozott, többek között az is, hogy ideje volt „belenőni” ebbe a folyamatba és annak elfogadásába, hogy semmi sem állandó. Ahhoz, hogy az életemet menedzselni tudjam megbarátkoztam a változással és próbáltam úgy alakítani a történéseket, hogy ne érezzem kényelmetlenül magam az új helyzetekben. Nehéz folyamat volt, de mostanra felépült egy teljesen új életfilozófia bennem, ami szöges ellentéte annak, amivel kezdtem a gondolatot…

Sok tulajdonságot szeretek az Úrban, de a legjobban azt, hogy nála minden örök. Jakab apostol ezt úgy fogalmazza meg, hogy „nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása” (Jak.1:17). Az olyan embereknek, mint én ez nagy megkönnyebbülés. Gondoljuk csak végig… Nem telik el úgy hét, hogy el ne hangzanának a következő mondatok: „Ezt nem így terveztem.”, „Semmi sem a régi.”.  Életünk az örökös változásra lett kondicionálva és talán pont ezért olyan nehéz elhinni, hogy amit Isten 2000 évvel ezelőtt megígért, az ma 2022.október 18-án is megállja a helyét. Az egyetlen biztos pont az életünkben az Úr, aki megígérte, hogy „én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” (Mt.28:20)

…szóval ott hagytam abba, hogy lett egy új életfilozófiám, ami a következőképp hangzik: „Semmi sem változik, ha semmi sem változik.” Ellentétes, tudom, de gondolj bele, mennyi minden megváltozhat, ha változtatunk azon a gondolaton, hogy semmi sem állandó, hiszen Isten az!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet