A javadat akarja


“Bizony boldog az az ember, akit Isten megfedd! A Mindenható fenyítését ne vesd meg! Mert ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de keze meg is gyógyít. Hatszor is megment a nyomorúságból, hetedszer sem ér veszedelem.”

Nem rég elém került egy humoros kép pár. Az elsőn egy férfi volt, legyen a neve Nick, aki összetörten ül a padon, miközben egy barátja vigasztalja a következő monológgal: “Ne aggódj! Istennek terve van ezzel az egésszel.”
A második képen egy szakállas férfi áll, kezében egy kőtáblával, amin a következő mondatok szerepelnek: “Isten tervei: 1. Megteremteni a világot. 2. Olyan traumát okozni Nicknek, amit nem tud egészséges módon feldolgozni.”

Isten nem tervez neked rosszat. Isten tervében nem szerepel az, hogy elveszíted a munkád, a családod, vagy hogy bántalmaznak, esetleg olyan betegséggel kell küzdened, ami egy életre tönkretesz, vagy akár el is veszi azt. Jób sem erről beszél. Istennek nem célja, hogy ártson neked. Sajnos van bűn, van Sátán és van szenvedés. Ezek közül egyik sem Isten terve.

Isten egy jó apa. Ha egy gyerek bele akar nyúlni a konnektorba, az apja ideális esetben megállítja, rászól, elhúzza, eltereli a figyelmét, végső esetben pedig rácsap a kezére. Nem azért, mert az a terve, hogy fájjon a kicsi keze, hanem azért, mert szüksége van az irányadásra. Szüksége van rá, hogy megértse, hogy amit tesz az rosszabb is lehet, mint a fájdalom amit a kezére csapás miatt érez. És ideális esetben utána az apa beszélget a gyerekkel, vigasztalja, és megnyugtatja.

Isten egy jó apa. Nem tervezi, hogy rossz legyen neked. Nem úgy készítette a világot, hogy te szenvedj benne. Ha a fájdalom után nincs vigasz, akkor az nem Ő volt, mert Ő egy jó apa.

Isten nevel, de nem tervezi, hogy árt neked. Isten szeret, és a javadat akarja.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet