Állj készen a csodára


“Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt mondták: Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki?”

Amikor a tanítványok egy hajóban utaznak Jézussal, viharba kerülnek. Jézus mintha semmi se történt volna, alszik, a tizenkettő pedig megpróbál életben maradni. Utolsó próbálkozásként felébresztik a mestert, aki már korábban tett csodákat a szemük láttára.

A történetben az a fura, hogy a tanítványok még mindig nem értik kivel állnak szemben. Már látták ahogy beteget gyógyít, de volt abban az időben más csodagyógyító is. Látták ahogy csodát tesz, de nem értették ennek a mélységét. Jézus most először velük tesz csodát, őket menti meg. Első kézből tapasztalják meg a Megváltó hatalmát és nem tudják felfogni azt.

Amikor találkozol a Megváltó csodáival, te képes vagy elfogadni? A tanítványok mindent megtettek hogy életben maradjanak, egyedül a Mestert felejtették el felkelteni. Nem akarták, nem merték, vagy csak nem is gondoltál rá? A lényeg, hogy nélküle akarták megoldani a helyzetet.

Jézus ott van a te életedben is. Lehet úgy érzed, hogy csak alszik és nem törődik veled, pedig csak vár és készül hogy csodát tegyen. Szeretné ha megtapasztalnád milyen az ha Ő ment meg.

Kérd a segítségét és állj készen a csodára!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia