Isten nevelő eszköze


“A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen.”


A Bibliáról nagyon sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy egy történelemkönyv, vagy kézikönyv lenne. Nem is tudományos szaklap, vagy receptkönyv. Persze most sokan nézik úgy a kijelzőt, hogy csóválják a fejüket, mert vannak benne történelmi adatok, kézikönyvbe illő utasítások, tudományos állítások és még receptek is. A Biblia nem mindenért, minden helyzetet megoldandó íródott. A teljes Írás Istentől ihletett, de nem jó mindenre.

Amikor elromlik az autóm, nem sokat segít, ha felcsapom a kedvenc zsoltárom. Ha a munkahelyen be kell fejeznem az adminisztrációt, valószínű nem Dániel könyvét fogom olvasgatni. Ha a gyermekemnek kell segíteni a történelem házijában, valószínű nem a Jelenések könyvét fogom előkapni.

A Biblia funkciója Isten szerinti életre nevelés. Ez annyit tesz, hogy tanít, nevel, fedd, és jobbít engem, ha szívembe zárom. A célja, hogy felkészítsen, hogy olyan életet éljek, ami a Teremtőmhöz méltó. Lépésről lépésre vezet, hogy megtaláljam az utat a Megváltómhoz.

A hit nem labirintus, aminek az a célja, hogy eltévedj. Isten adott térképet, hogy megtaláld a helyes utat. Az, hogy követed vagy sem, csak rajtad áll.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet