Innen átveszem!


 „És én mondám: Hiába fáradoztam, semmire és haszontalan költöttem el erőmet; de az Úrnál van ítéletem, és jutalmam Istenemnél.” 

(Ézsaiás könyve 49. fejezet 4. vers)

Ma minden arra van beállva; gyorsan, most és azonnal. Lassan, már csak 5 perc alatt elkészíthető ételt fogyasztunk, azt is egy gyorsétteremben. Pihenés? Megállás? Betegségre sincs idő! Azonnal ható gyógyszer kell.

Nincs türelem. Nincs kitartás. Főleg, ha olyan szolgálatot végez valaki (tanár, orvos, lelkész), aminek nincs azonnali látszata és eredménye.

Ahogy az az ember is elkeseredett, akit az Úr elküldött egy lakatlan szigetre azzal a feladattal, hogy ott keressen meg egy magányos hajótöröttet és tanítsa meg az abc-re.

Az ember el is ment a szigetre, megtalálta a hajótöröttet, pár hónap alatt sikerült megbarátkozni és kommunikálni vele, majd elkezdte tanítani. Szépen haladtak, ám ahogy a végére értek, a küldött megbetegedett, ágynak esett, napról napra fogyott. Érezte itt a vég és az Örökkévalóhoz fordult.

Uram, megkértél, hogy jöjjek ide, keressem és tanítsam meg ezt az szerencsétlen embert. Sajnos, csak az abc-ig jutottunk, már nem tudom neki megmagyarázni a Bibliát, a törvényt, a próféciákat…

Az Isten erre csak annyit válaszolt: - Nem baj. Én csak azt kértem, hogy az abc-t tanítsd meg neki. A feladatodat megtetted. Innen átveszem!

Úgy érzed, hogy hiába imádkozol és teszel bizonyságot a családodnak, a környezetednek? Krisztusi szeretettel vetted őket körül és annyiszor elmondtad már, de szeretteid, barátaid még mindig nem fogadták el Jézust?

Úgy érzed, hogy hiába fáradozol és haszontalan erőlködsz?

A mai üzenet: Ne csüggedj! A te feladatod csupán az áldások hűséges közvetítése, ami pedig majd az életek megváltozását illeti, arra az Úr neked is azt mondja: Innen átveszem!

Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban. (1Kor.15:58)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet