Hála és béke


„Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt.”

Pál levele a filippiekhez 4.fejezet 6.vers

 

Mostanában gyakran érzem azt, hogy jó lenne bezárkózni egy szobába, ahol nincs tv, internet, semmi. Csak én és a csend. Nehéz megtalálni azt a szituációt, amikor tudunk csendben, békében lenni. Akarva, akaratlanul beférkőzik szívünkbe a külvilág zaja és lassan nem halljuk sem Istent, sem magunkat. Pedig most ez lenne a legfontosabb. Meghallani azt, hogy Isten mit mond és figyelni magunkat, ahogy formálódunk.

Néhány nappal ezelőtt arra ébredt a világ, hogy teljes felfordulás van. Emberek százai, ezrei kényszerültek arra, hogy meneküljenek és hátra hagyjanak mindent, otthont, barátokat, néhányan akár a családtagjaikat is. Félelmetes belegondolni, hogy egyik napról a másikra összedől egy élet. Sajnos személyesen is érint a helyzet, mert bár a határon innen vagyok és a családom is itt van, de mégis nagyon közel vagyunk és látjuk, ahogy emberek kétségbeesett arccal jönnek át a határon és sokuk nem tudja, hogy hogyan tovább. Abba bele sem merek gondolni, hogy akik ott maradtak min mehetnek keresztül, milyen érzéseik lehetnek.

…de milyen jó, hogy van nekünk egy Istenünk, aki vigasztalni próbál minden helyzetben. Biztos vagyok benne, hogy az Úr pontosan tudja, hogy nem annyira egyszerű nem aggódni vagy nem észre venni a nehézségeket. Nem véletlen, hogy arra bátorít, hogy tárjuk fel előtte kéréseinket, amik közül az egyik lehet az is, hogy békét kérünk a lelkünkbe, a környezetünkbe. Aztán számba vesszük, hogy mi mindennel rendelkezünk és hálát adunk az életünkért. Biztos, hogy mindannyiunknak vannak nehezebb pillanatai, kérdéses helyzetek, fárasztó napok, nehéz hetek vagy roskadásig vagyunk a problémákkal, de hidd el kedves Olvasó, hogy a hála nagyon sok mindenen tud segíteni. Teljesen más megvilágításba helyezi a dolgokat. Érdemes kipróbálni!

Végül, ha úgy érzed, hogy sok a világ, de nincs a közelben egy szoba, ahova bezárkózhatsz, elég ha becsukod a szemed egy parkban ülve vagy az erdőben és csendben ülsz. Figyelsz és hallgatod, ahogy a természet lassan ébred. Isten figyel rád.

Áldott napot!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet