Azért, hogy élhess


“Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.”


Talán láttad már a képet, amikor a Passió című film forgatása alatt Mel Gibson és a Jézust játszó színész, Jim Caviezel egymás mellett ülnek és beszélgetnek. Jim talpig véres, épp most játszotta el, ahogy Jézus cipeli a keresztet, Mel Gibson pedig lelkesen magyaráz neki valamit. Sokszor eszembe jut ez a kép, amikor Jézusra gondolok.

Jézusról sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy kiszolgálták. Amikor egy esküvőn a násznéppel ünnepelt, hozzá fordultak segítségért mikor elfogyott a bor. Amikor egy barátját gyászolta, a lába elé borultak, hogy adjon neki új életet. Amikor a nép éhes volt, ételt adott nekik, és amikor mindenki arról vitatkozott, hogy ki a nagyobb, Ő letérdelt, és megmosta a vitázók lábát.

Milyen király borul le az alattvalói előtt, hogy meghunyászkodva szolgai munkát végezzen? Milyen Isten alacsonyodik le a teremtményei szintjére, hogy ezzel megmentse őket? Segítek: Én ebben az Istenben hiszek. Én ebben a Jézusban hiszek.

Lehet, hogy a problémáid nem tűnnek el egy csettintésre. Lehet, hogy épp nehéz napokat élsz meg, és azon gondolkozol, hogy Isten biztos nem törődik veled. Lehet, hogy küzdelmeid vannak, de ez nem jelenti azt, hogy Isten nem törődik veled. Jézus azért jött a földre, hogy érted meghaljon, hogy neked ne kelljen.

Nem azért, hogy az életed egyszerű legyen, hanem azért, hogy életed legyen!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet