Hol volt, hol nem volt…


„Aki jóra törekszik, jóakaratot szerez, de eljön a rossz arra, aki azt hajhássza.”

Példabeszédek könyve 11:27

Igen, ilyen csak a mesékben létezik…

De hadd áruljak el neked egy titkot, Kedves Olvasó! A mesék igazat beszélnek.

Személy szerint nagyon szeretem és igazi kincsnek tartom a népmeséket. Évszázadokon, évezredeken átívelő bölcsességet őriznek, és ismertetnek meg vele gyermeket és felnőttet egyaránt. Segítséget nyújtanak szorongások leküzdésében, útkeresésben, az életben való eligazodásban, veszteségek vagy más megélt események feldolgozásában. Reményt adnak a küzdelmekben, amikor magunktól nem vagyunk képesek túllátni a felénk tornyosuló problémán.

Egy olyan világot tárnak elénk, ahol a legkisebből, legszegényebből is lehet győztes, és mindig akadnak útközben segítőtársak – ahogy ellenségek is. Működik bennük az az egyszerű törvényszerűség, amiről a fenti igénk is beszél: jó tett helyébe jót várj, és a gonosz cselekedeteknek előbb-utóbb meglesz a következménye. Biztosítanak arról, hogy minden bajból van kimenekedés, és a végén mindig a Jó győz. Történjenek akármilyen fordulatok, kerüljön bármilyen veszedelembe a szegény ember legkisebb fia vagy leánya, a végére minden jóra fordul.

És igazából a Biblia is erről beszél. Évezredes bölcsességet szeretne Veled megismertetni. Egy utazásra hív, melynek során próbákat és nehézségeket kell kiállnod, de sosem maradsz segítség nélkül. Bemutatja Istent, az igazi Segítőt, az egyetlen Reményünket, aki a kereszten legyőzte értünk az ördögöt. És a történet vége biztos, minden jóra fordul.

Úgyhogy a „jó tett helyébe jót várj” nemcsak a mesékben létezik. Valóság, hisz a Bibliában olvashatod. Ismerd meg hát a Jót, Istent magát! Engedd, hogy megtapasztalhasd elfogadó, átformáló szeretetét, és törekedj arra, hogy ezt a jót képviseld a mindennapokban!

A történet vége pedig biztos. A Jóságé, Istené a győzelem!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet