Rajtad áll!


 „Bár meghosszabbítja életét a bűnös, aki százszor is vétkezik; mégis tudom én, hogy az istenfélőknek lészen jól dolguk, akik az ő orcáját félik;” 

(Prédikátor könyve 8. fejezet 12. vers)

Ismét egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztető gépre a COVID miatt. Növekszik a fertőzés következtében elhunytak száma. Megölte két éves gyermekét. Lezuhant egy repülőgép. Tragédia a koncerten. Ítéletidő tombol.

Ahogy elborzadva hallgatom e híreket, kitör belőlem a kérdés: Ó, Uram, meddig nézed ezt a sok szenvedést, meddig kell még átélni fájdalmat, szeretteink elvesztését?

S a válasz: Lukács 13:6-9. Egy embernek hatalmas szőlőültetvénye volt, melynek közepébe egy fügefát ültetett. Egy alkalommal, ahogy szokása szerint végigjárta kertjét, megéhezett és megállt e fánál, gondolván egy pár fügével csillapítja éhségét. Igen ám, de bárhogy nézte, bárhogy kereste; a fán egyetlen gyümölcsöt sem talált.

Azt mondta erre a szolgájának; rendszeresen idejárok és már három éve nem hozott semmi termést ez a fa. Fogd a fejszét, vágd ki, minek foglalja itt a helyet!

Erre a szolga azt mondta: Ó, Uram! Adj még neki egy évet! Megkapálom, megtrágyázom.

S mit hozott ennek a fának az az egy év? Mire volt jó az időkérés, a hosszabbítás? 

E félbehagyott jézusi példázat folytatása és befejezése rajtad áll:

Rajtad, akit ma a Szentlélek arra ösztönöz, hogy térj meg és teremj a megtéréshez méltó gyümölcsöt, mely szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. (Gal.5:22)

Rajtad, aki kaptál még egy napot az Istentől.

Rajtad, aki még itt vagy és élsz. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet