Az esélytelen nyugalma


”Mert Istenetek, az Úr veletek megy, harcol értetek ellenségeitek ellen, és megsegít benneteket.”


Amikor egy nehéz ellenfél áll velünk szemben, félelmetes a harc még akkor is, ha csak farkasszemet néztek. Egy nálunk sokkal tapasztaltabb, látszólag legyőzhetetlen ellenfél megugorhatatlan kihívás lehet előttünk.

Egy barátom pingpongozott fiatal korában. Versenyeket nyert. Egy alkalommal kihívtam, egy meccsre. Mivel én csak hobbi játékos voltam, viszont nagyon szerettem, gondoltam csak szerzek pár pontot. Elég hamar rá kellett jönnöm, hogy biztos, hogy csont nélkül kapok ki. Az első szervát vártam, hogy kezdjük a partit, de ő csak állt velem szemben. Kérdeztem, hogy miért nem szervál, mire a válasz annyi volt, hogy már túl vagyunk rajta. 21-0-ra vesztettem háromszor egymás után.

Esélytelen mérkőzés. Bizonyos helyzetekben el kell fogadnunk, hogy saját erőnkből semmit sem tehetünk. Bizonyos esetekben meg kell értenünk, hogy nem tudunk nyerni. Néha nem elég a kitartásunk, a tehetségünk, a tudásunk, a fizikai vagy szellemi egészségünk, vagy a lelki erőnk ahhoz, hogy győztesként kerüljünk ki egy küzdelemből. Néha csak az ellenfél túl hatalmas, és már csak a megjelenésével képes félelmet kelteni bennünk. Néha már az első perctől lehet tudni, hogy itt nem nyerhetünk. Ilyenkor két megoldás van:
1. Feladjuk, és veszítünk.
2. Segítséget kérünk.

Isten megígérte, hogy segít. Megígérte, hogy velünk tart bárhová megyünk. Ha Őt hívjuk, ha elfogadjuk, akkor velünk fog tartani, mellettünk megy. Harcol értünk. Nem feltétlen úgy, hogy mi csak nézzük a küzdelmet, de ott lesz, és küzd értünk.

Ha most egy nehézség előtt vagy, csak fogadd el a segítségét! Hidd el megvéd! Lehet nem úgy alakul majd minden, ahogy te kitaláltad, lehet, hogy az Ő megoldása más mint a tiéd, de megvéd és segít.

Esélytelen vagy? Akkor bízz abban, aki megígérte, hogy melletted lesz!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet