Kiváltságosak vagyunk! Tudtad?


„Mert mondom nektek: sok próféta és király szerette volna látni azt, amit ti láttok, de nem látták, és hallani azt, amit ti hallotok, de nem hallották.”

Lukács evangéliuma 10.fejezet 24.vers

Mikor adtál utoljára hálát azért, hogy látsz? Mikor köszönted meg utoljára Istennek, hogy láthatod a színes faleveleket, a csobogó patakot, a magas hegyeket vagy a csillagos égboltot? Mikor tudatosítottad utoljára magadban, hogy mindezek nem természetes dolgok és magától értetődőek? Vagy igen? Vajon teljesen természetes az, hogy látjuk reggel a napfelkeltét és este a Hold világát  vagy látjuk a színes levelek kupacát, amely jelzi az ősz közeledtét? Kérdezzük meg egy olyantól, akinek ez nem adatott meg, vajon ő hogyan fog erről vélekedni? Valószínűleg bármit megadna azért, hogy akárcsak egy pillanatra is láthassa azokat a csodákat, amelyeket mi természetesnek veszünk és már-már észre sem veszünk.

Ilyen az Istennel megtapasztalt élet is. Sok embernek teljesen természetes, hogy Isten ott van vele reggel, amikor kinyitja a szemét és felkel. Mellette van, amikor nehézségek támadnak a munkahelyen vagy este, amikor valamin mérgelődik. Természetes, hogy Isten minden helyzetben ott van velünk és nekünk semmit nem kell tennünk. Tényleg nem kell? Kérdezzük meg azt a személyt, aki nyugtalanságával, bizonytalanságival és kételyeivel nem tud kihez fordulni. Számára az a jó hír, hogy Istenhez bármivel és bármikor fordulhat természetes lesz? Aligha. Miután megtapasztalta a rosszat, az egyedüllétet, a magányos küzdelmet, minden pillanatban végtelen hálát fog érezni azért, hogy rátalált az Úrra és így már nincs egyedül.

Nem mintha Istennek szüksége lenne arra, hogy mi folyton-folyvást hálálkodjunk. Nem Istennek van erre szüksége, hanem nekünk! A hála megérteti az emberrel azt, hogy amivel rendelkezik, amit kap, az nem magától érkezik, hanem a Mindenség Ura adja ajándékként. Bármilyen aprónak vagy haszontalannak is látunk dolgokat, mindent ajándékba kapunk. Ajándék a reggeli napsütés, ajándék a friss levegő, ajándék egy szerettünk mosolya és ajándék a nehéz pillanat is, mert erőssé tesz. Adj hálát ma mindenért! Meglátod, jót fog tenni a lelkednek!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet