Menekülj Jézushoz!


„Jézus így válaszolt nekik: Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket megtérésre.”
 

Lukács 5. fejezet 31-32 vers

 
Néha azért nem megyünk orvoshoz, nehogy kiderüljön, hogy betegek vagyunk. Úgy gondoljuk, jobb a tudatlanság, mint a szembesülés. Pedig sokszor súlyosabb állapotot lehetne megelőzni, ha idejében lépnénk. Sokszor vagyunk így a lelki dolgainkkal is. Takargatjuk, rejtegetjük hibáinkat, mert kimondatlanul is munkál bennünk az a gondolat, hogy nincs jogunk élni, ha nem vagyunk tökéletesek…

Az ember ellensége (Sátán) rájátszik ezekre az érzésekre. Bűnre csábít, majd azt sugalmazza, hogy nem mehetünk Istenhez, mert méltatlanok vagyunk rá. Pedig Jézus a bűnbetegekért jött el. Azokért, akik átélték a szembesülés fájdalmát, a bűn megalázó voltát, akik méltatlannak érzik magukat, s már nem tudnak és nem akarnak saját igazságukban reménykedni. Ők joggal szólhatnak így: „Jogom és kiváltságom Jézushoz menekülni éppen azért, mert bűnös vagyok. Ő a bűnösök barátja, tehát az én barátom! Ő a bűnösöket, tehát pontosan engem hív magához!”

Soha ne felejtsd el: az orvos a betegek gyógyításáért él, Jézus a bűnösök megszabadításáért.

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet