Ne legyünk többé idegenek!


„Az idegeneket, akik csatlakoznak az Úrhoz, és őt szolgálják, akik szeretik az Úr nevét, és az ő szolgái lesznek, mindazokat, akik vigyáznak, hogy meg ne sértsék a szombatot, és ragaszkodnak szövetségemhez, elviszem szent hegyemre, és örömet szerzek nekik abban a házban, ahol hozzám imádkoznak. Égőáldozataik és véresáldozataik kedvesek lesznek oltáromon, mert az én házamat imádság házának fogják majd nevezni, minden nép számára!”

Ézsaiás próféta könyve 56:6-7

Észrevetted már valamilyen lenyomatát magadon a több mint egy éve tartó járványnak? Őszinte leszek hozzád, Kedves Olvasó, engem több téren is negatívan érintett, például a kommunikációmra sem volt túl jó hatással. Az online beszélgetéseknél ez talán nem olyan szembetűnő, de érzem magamon, hogy egy fizikai, valós, hús-vér találkozáson folytatott beszélgetés… hát… maradjunk annyiban, hogy hagy némi kívánnivalót maga után az én részemről. Néha olyan, mintha elfelejtettem volna, hogyan is kell beszélgetni. Mintha idegen lenne az is, akivel pedig valamennyire ismerjük egymást. Mintha mindent elölről kellene kezdenem, de fogalmam sincs, hogyan.

Isten ma arra hív minket, hogy ne legyünk többé idegenek egymás szemében, hogy a Vele való kapcsolatunk több legyen, mint az Ő létezésének közömbös tudomásulvétele, vagy a teljes félreismerés. Ő ma hív minket, hogy jöjjünk Hozzá, és engedjük, hogy bemutatkozzon nekünk! Engedjük, hogy kézzelfoghatóvá tegye irántunk érzett szeretetét, és a mi szívünkben is szeretet ébredjen iránta! Engedjük, hogy közel jöjjön hozzánk, és mindent felforgató hatással legyen az életünkre!

Az Ő házának, a jeruzsálemi templomnak a küldetése az volt, hogy mindenki számára az Istennel való találkozás helyszíne legyen, ez sajnos nem teljesen valósult meg a történelem során. De Krisztus keresztjével megnyílt az út az Atyához. Nem kell egy kiváltságos csoportba születned, nem kell rangos felmenőkkel rendelkezned, hogy megszólíthasd Istent, és beengedd az életedbe. Megteheted ma, ahogy vagy. Szólhatsz Hozzá, hidd el, Ő megérti a legesetlenebb szavaidat is, és boldogan vár minden időt, amit Vele fogsz eltölteni.

Ne engedd, hogy idegenek legyetek egymás számára! Ne engedd, hogy ez a járványhelyzet a róla alkotott képedre is rányomja a torzító bélyegét! Szólj Hozzá, ismerd meg Őt igazán, és éld azt az életet, amire szeretete késztet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet