Az Úr napja


“Az Úr mennydörög serege előtt. Roppant nagy a tábora, hatalmas az, ki végrehajtja parancsát. Az Úr napja nagy és igen félelmetes; ki fogja kibírni azt!?”


Na ez egy félelmetes igevers. Gyerekkoromban rettegtem a végidőtől, mert a felnőttek folyton ezekkel dobálóztak. Most én is felnőtt vagyok, és remélem, hogy nem válok olyanná, aki halálra ijeszti a fiatalokat. Próbáljuk meg értelmezni anélkül, hogy újra kéne indítani a szívünket.

Az Úr napja félelmetes. Isten seregei sokan vannak és erősek. Amit Ő kér, az meg is történik. Ez nem éppen a bíztatás igéje. Ha valaki elolvassa, reszket, mert Isten hatalmas és félelmetes. Nem azt mondom, hogy nem így van, hiszen Isten tényleg hatalmas és félelmetes. Ez nem kérdés. A kérdés az, hogy kinek.

Néha jó dolog tovább olvasni, meg visszanézni az előző részeket. (A pontos helyre kattintva megtaláljátok, de a Bibliátokban is benne van szerintem.) Megint egy alkalom, amikor Isten valamilyen veszedelmet küld a népére, csak azért, mert elfordultak tőle. Ebben nincs semmi új, és nincs semmi különös. Már többször megtörtént. Az érdekes az utána levő rész.

Minden próféciának több része van. Először a ténymegállapítás (amiben épp az adott nép van), következmények feltárása (ami történni fog), evangélium (a szabadulás és az örömhír). Ha csak ezt az egy igét vizsgáljuk, akkor egy félelmetes jövőt látunk. Isten azonban egy elkóborolt népnek mondja ezt, aminek a következménye félelmetes. A történet azonban nem ér véget. Isten napja lehet jó is, ha az Ő oldalán állunk.

Térj meg! Lépj be Isten seregébe, és akkor az Ő napja gyönyörű lesz neked!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet