Mindennél jobban szeret téged!


„Ő pedig így válaszolt: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, és felebarátodat, mint magadat.”

Lukács evangéliuma 10.fejezet 27.vers

Szeretek szeretni. Szerintem az egyik legcsodálatosabb dolog, amit kaptunk Istentől a szeretet. Nem tudom, hogy van-e  felemelőbb, motiválóbb, inspirálóbb, megnyugtatóbb, bátorságot adó, békét adó érzés, mint a szeretet?! Isten egyik legnagyobb ajándéka és áldása ez számunkra. Ezt misem bizonyítja jobban, minthogy szeretete kifejezéseképpen értünk adta Fiát! Ennél nagyobb szeretet nincs. Ez a szeretet viszont, ha megismerjük, nem tűnik el nyomtalanul.

Egy egyetemista fiú végtelenül szerelmes volt egyik csoporttársába. A lány nem igazán vette figyelembe, tulajdonképpen nem is beszélgettek, szinte alig ismerték egymást. A fiú csendes csodálattal figyelte minden egyes nap szerelmét. Egy nap egymásba botlottak két előadás között és beszélgetésbe elegyedtek. A fiú nem is igazán hitte el, hogy ez megtörténhet, hiszen a lány olyan szép volt, intelligens és valahogy nem tudta elhinni, hogy valóban vele, a szégyenlős, nem túl ismert fiúval beszélget. Idővel a lány is megkedvelte és hamarosan egy pár lettek. Többen megkérdezték a lánytól, hogy hogyan tud együtt lenni ezzel a fiúval, hiszen nála vannak sokkal vonzóbbak is. „Miután megismertem, a szeretete, amit nekem adott viszonzásra lelt. Hogyan tudnék nem szeretni valakit, aki ennyire szeret engem és ezzel csodává varázsolja az életem?”- felelte.

Igen, tudom, ez egy nagyon idilli történet. De vajon nem hasonló dolog történik velünk is? Isten a szeretet! Szereti azt az embert, aki TE VAGY! Ez a szeretet pedig, ha megismered, viszonzásra lel. A szeretetre szeretettel fogsz válaszolni. Jézus úgy fogalmazza meg, hogy amikor megismerjük Isten szeretetét, akkor szabadokká válunk. Ha elolvassuk a fenti verset parancsoló módban van megfogalmazva, de ha megismerjük a Megváltó szeretetét, akkor már nem parancsot fogunk olvasni, hanem alapelveket, az egyetlen biztos pontot, amely vezeti a földi életünket. Isten szeretetére való válaszként szívünk egésze szeretni fogja Őt, lelkünk csak Hozzá fog menekülni, erőnket csak Benne fogjuk megtalálni, elménk csak Nála fog megtisztulni, embertársunkat pedig az Ő szemén keresztül fogjuk szemlélni.

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve