Láss!


„Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.”

Máté evangéliuma 5:8

Milyen lehet meglátni Istent? A szemébe nézni, hallani a saját füleddel az igazi hangját, látni arcának rezdüléseit, a mosolyát? Milyen lehet a nevetése? Hogyan hangozhat, amikor énekel?

Nem tagadom, képtelen vagyok nem emberhez hasonlónak elképzelni Őt. Igen, ősz hajúként jelenik meg előttem, kellemesen mély, férfi hangja van. Feltétel nélkül szeret és elfogad, átölel, amikor szükségem van rá, ismeri minden örömömet és fájdalmamat, mert ezeket Ő már sokszorosan átélte előttem. Van humorérzéke, vágyik az együtt töltött időnkre, és felfoghatatlan az, amit tett értem. Én ilyennek képzelem el Őt.

Hihetetlen élmény lesz egy nap meglátni az igazi arcát, amikor majd minden távolság megszűnik, amikor a tükör által homályosanból végre színről színre lesz, amikor szemem találkozhat az Ő tekintetével.

Ma reggel Isten ezt a reményteljes üzenetet küldi neked és nekem. Hogy eljön a nap, amikor végre nem takarja el Őt előlünk senki és semmi, amikor ott állhat előtte mindaz, aki engedte, hogy Jézus megtisztítsa szívét. Félelem nélkül nézhet rá mindenki, aki elfogadta Krisztus keresztjét életéért cserébe, és engedte, hogy ez a szeretet átformálja tetőtől-talpig, kívül-belül. Isten szemébe nézhet mindaz, aki korábban már átadta neki az életét.

De nemcsak ezen a napon történhet meg egy ilyen csoda. Akiknek szívük tiszta, meglátják Istent. Ma. Most. A másikban emberben, mert ő is Isten gyermeke, az Ő képére teremtett egyszeri és megismételhetetlen művészi alkotás. A körülötte zajló történésekben, ahogy uralkodik, és kezében tartja a dolgokat. A saját életében, múltjában és jelenében, a gondviselés egészen apró vagy éppen égbekiáltóan nagy jeleiből. Mert az Ő kezében vagyunk. Ott van mellettünk a legembertpróbálóbb időszakokban is, a gödör legmélyén, és vezet úgy, ahogy Ő jónak látja.

Hát kapcsolódj szorosan Istenhez! Engedd, hogy elvegyen szívedből minden önzést, minden kételkedést, minden félelmet, és szabadon élhess, szabadon szolgálhasd Őt! Engedd, hogy megnyissa szemedet, és olyannak lásd meg a másik embert, amilyennek Ő látja! Engedd, hogy megnyissa szemedet az Ő szeretetének csodáira, és mindarra a jóra, amiért igenis érdemes küzdeni.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet