Fegyverkezz fel, és győzz!


“Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben.”


Mindig is szerettem a fegyvereket. Már kisgyerek koromban nagyon élveztem utánajárni a különböző korok harcászatának. Szerettem az íjakat, a kardokat. Fiúként izgalmas volt számomra mindig. Férfiak, tegyük kezünket a szívünkre, mindannyiunknak volt kardozós időszaka.

Pál is egy ilyen férfi volt. Közvetlen mielőtt megtért volna, üldözte a keresztényeket. A Biblia azt mondja, hogy “fenyegetéstől és öldökléstől lihegve” (Apcsel 9:1) üldözte a keresztényeket. Egy olyan ember, aki ismerte a kezében a kard érintését. Olyan vehemensen volt képes a számára érthetetlen vallásban élőket támadni, ami megrémíti az embert. Ebből a személyből lett az evangélium egyik legnagyobb hírnöke.

A Jézus egyik legerőteljesebb élharcosa korábban egy félelmetes ellenfél. Ez a személy folyamatos háborúban állt. Amíg még fiatalon a kereszténységet üldözte, harcolt egy vallással. Megtérése után harcolt az ördöggel.

A leghitelesebb forrás a küzdelemről. Pál apostol azt üzeni nekünk, hogy igenis egy csata zajlik épp a fejünk felett. Igen, egy harc közepén vagyunk, és senki sem mondta, hogy könnyű. Egy olyan harctéren, ahol puszta kézzel képtelenek vagyunk helytállni.

Fegyverkezz fel! Vedd fel a sarut, övezd fel magad, húzd fel a vértet, a sisakot, és emeld magasba a pajzsod, használj mindent, amit Istentől kaptál, hogy túléld! Küzdj, mint egy harcos!

Fegyverkezz fel, és győzz!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet