Nem mindegy


„Viseljetek gondot tehát magatokra és az egész nyájra, amelynek őrizőivé tett titeket a Szentlélek, hogy legeltessétek az Isten egyházát, amelyet tulajdon vérével szerzett.”

Az apostolok cselekedetei 20 fejezet 28. vers

Hogy vagy? – hangzik feléd a kérdés, és te már rutinból válaszolsz: Kösz, jól. Megvagyok. Aztán mentek is tovább mind a ketten, ki-ki a maga dolgára. Ma én teszem fel neked ezt a kérdést, Kedves Olvasó, és kérlek, ne tudd le ennyiben a dolgot! Hogy vagy? Őszintén, hogy vagy? Hogy bírod a vírus okozta helyzetet, a korlátozásokat, a távolságtartást, a bezártságot? Átestél már a fertőzésen? Van olyan a szeretteid között, aki átesett rajta? Milyen terheket cipelsz nap-nap után a hátadon? Mitől félsz? Miért aggódsz? Mibe, Kibe kapaszkodsz? Mit jelent neked Isten? Miben reménykedsz? Mi a legféltettebb vágyad?

Kérlek, gondold végig ezeket a kérdéseket, és válaszolj magadnak őszintén! Nem mindegy, hogy hogy érzed magad. Fontos vagy, Isten Fia az életével fizetett érted, és Ő szeretne boldognak látni téged. Igazad van, nehezített a pálya. Mindannyiunknak. De nem vagyunk egyedül.

Ma reggel Isten hív, hogy beszélgess Vele! Mondd el neki igazán, őszintén, kendőzetlenül, hogy érzed magad! Engedd neki, hogy jelenlétével, Igéjével gyógyítsa lelkedet! Engedd, hogy formálja életedet, és vezessen ebben a fejrefordult világban!

Ő kér, hogy viselj gondot magadra és a közösségre, ahova helyezett. Lehet, hogy ez számodra egy gyülekezet vagy a családod, a munkahelyi csapatod, a feladat ugyanolyan fontos. Viselj gondot magadra, tedd meg, amit te meg tudsz tenni azért, hogy jól legyél, és viselj gondot a közösségre, amelynek tagja vagy!

Keresd meg a társaiddal, barátaiddal, családtagjaiddal való kapcsolattartásnak a számodra felvállalható, biztonságos módját, és ne hagyd, hogy a másik egyedül érezze magát! Ápold a kapcsolatot azzal, akivel kölcsönösen meg tudtok nyílni egymás előtt, akinek a jelenlétében fel mered vállalni valódi önmagadat, és hagyd el a sablonos válaszokat!

Mert számít, hogy vagy!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia