Élj úgy, hogy kérdezzenek és válaszolj ha kérdeznek!


“Ellenben az Urat, Krisztust tartsátok szentnek szívetekben, és legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet.”


Van egy játék, aminek a lényege, hogy vedd észre a különbséget a két kép között, amit eléd raknak. Nagyon jó játék, legalábbis én nagyon szeretem. Magas figyelmet igényel. Általában 2-3 különbség aránylag szembetűnő, de mindig van még pár, amit alig lehet észrevenni. Mindig van legalább egy olyan, amin akár órákat el lehet nézelődni, és akkor sem veszi észre az ember. Még akkor sem, ha az az egy a legérdekesebb különbség.

Péter egy ilyen játékról beszél. Azt mondja, hogy az emberek olyanok mint ez a különbség kereső játék. Ideális esetben szembe tűnik a különbség, de mindig van valami, ami érdekes, csak nem vesszük észre. Remélhetőleg velünk is ez a helyzet.

Krisztus követőjeként különböznünk kell másoktól. Ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan egy Bibliát lóbálva kell az úton sétálni Jézus feliratú maszkban, és kiabálva, hogy Keresztény vagyok. Szürreális? Szerintem is. Mégis előfordulhat hasonló.

Péter azt mondja korábban, hogy egyszerűen legyél jó ember. Próbálj mindig jót tenni. Ez feltűnik az embereknek. Észreveszik, és hidd el, nem ez az átlagos. Sokan vannak így, de mindig kilógnak a tömegből.

Ha már kilógsz a tömegből, akkor érdekes leszel, és kérdezni fognak. Készülj fel! Állj készen, hogy ha kérdeznek, tudj válaszolni! Ha megkérdezik miért vagy jó, akkor tudd mondani, hogy ki miatt vagy!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia