Ismerd meg!


"Ezt mondja az Úr: Ne dicsekedjék bölcsességével a bölcs, ne dicsekedjék erejével az erős, ne dicsekedjék gazdagságával a gazdag! Aki dicsekedni akar, azzal dicsekedjék, hogy érti és tudja rólam, hogy én vagyok az Úr, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr!"

Jeremiás próféta könyve 9:22-23

Miért dicsekszünk? Mire vágyunk igazán, amikor ezt tesszük? Mi az, ami késztet minket erre? Nekem az elismerés, szeretet utáni vágy jutott eszembe. Talán azért dicsekszünk, mert belül, a szívünk mélyén mindennél jobban vágyunk arra, hogy valaki észrevegyen minket, elismerje a teljesítményünket, hogy valaki azt mondja nekünk: „Büszke vagyok rád! Igen, megcsináltad! Fantasztikus ember vagy! Örülök, hogy ismerhetlek!” Vagy csak arra, hogy valaki megöleljen, és azt mondja neked: „Tudtam, hogy sikerülni fog!”

Ma reggel maga Isten szeretné betölteni ezt a vágyadat. Szeretne ez a személy lenni az életedben, aki átölelhet, és azt mondhatja neked: Egy percig sem kételkedtem benned!

Sokan nem engedik meg, hogy ilyen kapcsolatban lehessen velük, mert félreismerték Őt. A neveltetésük, a környezetük, a gyülekezetük, a negatív tapasztalatok, rossz döntések eltakarták előlük Isten valódi arcát, és azt hitették el velük: az Urat nem érdekled! Millió és millió fontosabb dolga van nálad. Nézz csak magadra, egy rakás szerencsétlenség vagy, nehogy azt hidd, Istennek így is kellesz!

Ma reggel Isten minden vágya az, hogy elnémuljanak ezek a hangok benned, és közel engedd Őt magadhoz. Hogy végre te ismerd meg Őt olyannak, amilyen valójában. Szeretőnek, igazságosnak, kegyelmesnek. Szeretne az az Isten lenni az életedben, akihez bátran felkiáltasz, kiöntöd előtte a szívedet, és meghívod a mindennapjaidba. Szeretne olyan kapcsolatban lenni veled, amiben bátran felvállalod őt akárki előtt. Annyira szeretett, hogy a halált is vállalta érted, Ő is a legfontosabb szeretne lenni számodra.

Hát ismerd meg, engedd végre igazán közel magadhoz, és lásd meg a valódi arcát a torz képek helyett! Engedd, hogy mosolya, szeretete, elfogadása átformálja életedet, és beszélj Róla másoknak! Dicsekedj azzal, ami örök, Akit senki sem vehet el tőled, aki az életénél is többre tartott téged!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet