Közösen, egyetértésben


“Bizony mondom nektek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám.”


Milyen egyszerű, mégis milyen bonyolult. Első ránézésre ez az ige azt mondja, hogy bármi, amit két ember ugyanúgy kér, megtörténik. Ha ez így van, a feleségemmel máris megyünk venni egy lottó szelvényt, és együtt imádkozunk, hogy nyerjünk.
A történet azonban nem erről szól. Az ige előtt a gyülekezeti fegyelmezésről beszél Jézus. Ha valaki bűnt követ el, milyen eljárással lehet figyelmeztetni tettére. Ez sosem egyszerű dolog. Aztán mintha teljesen váltana, azt mondja, hogy amit megkötnek a tanítványok, az a mennyben is meg lesz kötve. Ezután megint egy ugrás, és el is értünk a mi szakaszunkhoz. Végül egy fontos mondattal zár: “ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok köztük.”

Mégis mi köze ezeknek egymáshoz. Mindenben nem tudunk egyetérteni, ez szerintem egyértelmű. Nem tudjuk ugyanúgy gondolni a kéréseinket. Mégis van olyan kérés, ami mindannyiunk számára fontos. Mikor egy szerettünk eltéved az úton, és nem Istennel halad, mind fájdalmat érzünk. Mind azt szeretnénk, ha visszatalálna a Teremtőhöz.

Jézus ígérete a közösség erősítésről szól. Ketten egyetértésben Istennel karöltve. Ketten közösségben, értve a másik érzéseit. Közösségben Istennel és egymással. A közös imának ereje van.

Éljünk közösségben! Kérjünk egyetértésben!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet