Isten országa az első


"Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek."

 Máté evangéliuma 6. fejezet 33. vers

Van egy látszólag elvégezhetetlen feladat a vezetői és időgazdálkodási tréningeken. Hogyan lehet beletölteni egy üvegbe egy csomó követ, kavicsot és homokot úgy, hogy még a kupakját is rá lehessen csavarni? Ennek a feladatnak van egy titka: sose kezd a homokkal vagy a kavicsokkal, mert ha így teszel, sose fog sikerülni a feladat!

Egy professzor fogott egy nagy üveget, és feltöltötte 5 centiméter átmérőjű kövekkel. Megkérdezte a hallgatóit, hogy ugye tele van az üveg? ,,Igen'' - hangzott a válasz. Ezután elővett egy csomó apró kavicsot, és elkezdte beleszórni a kavicsokat az üvegbe. Miután a kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres teret, megint megkérdezte, hogy vajon tele van-e az üveg? "Igen!" - mondták nevetve a diákok. A professzor ezután elővett egy doboz homokot, és azt kezdte beletölteni az üvegbe. Természetesen a homok minden kis részt kitöltött, és még az is belefért az üvegbe.

,,És most - mondta a professzor - ez az üveg, az önök élete! A kövek a fontos dolgok. A családod, a társad, az egészséged, a biztonságod, a gyermeked. Ha minden mást elveszítenél, de ezek megmaradnak, az életed akkor is teljes maradna. A kavicsok azok a dolgok, amelyek még számítanak, mint például a munkád, a házad, az autód. A homok az összes többi apróság. Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez történik az életeddel is. Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amelyek igazán fontosak. Fordíts figyelmet azokra a dolgokra, amelyek alapvetők a boldogságod érdekében. Játssz a gyermekeiddel. Szakíts időt orvosi vizsgálatra. Vidd el a párodat randira. Mindig lesz időd dolgozni, takarítani, vendégeket hívni, rendet rakni. Először a kövekre figyelj - azokra, amelyek igazán számítanak. A többi csak homok.''

Minden nap, amikor megkezded a napt, ne feledd el: Isten, a kőszikla kerül az első helyre!

"Nincs olyan szent, mint az Úr, rajtad kívül senki sincsen, nincs olyan kőszikla, mint a mi Istenünk." (1Sámuel 2:2)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet