Erő a bajban


"A nyomorúság idején kiderül, hogy erős-e az, aki annak mondja magát. Mentsd meg azokat, akiket halálra visznek, és ne fordulj el azoktól, akiket a vesztőhelyre hurcolnak!"

A példabeszédek könyve 24:10-11 (RÚF)

Nem az a jó autóversenyző, aki az egyenesben tövig tudja nyomni a gázpedált. Az ott megelőzött versenytársak száma nem a versenyző rátermettségét, hanem az autója teljesítményét minősítik. A kanyar mutatja meg igazán, ki a jó sofőr, és ki középszerű. 

Ugyanígy van ez az életben is. Amikor könnyen mennek a dolgaink, könnyű erősnek lenni. Könnyű eredményeket elérni, könnyű stabilnak tűnni. De mi történik krízishelyzetben? "A nyomorúság idején kiderül, hogy erős-e az, aki annak mondja magát." És hogyan? Ez sem mindegy.

Rá kellett jönnöm, hogy a krízisben sem az mutatja az ember rátermettségét, vagy erejét, hogy hogyan él túl egy nehéz helyzetet, hanem az, hogy mindeközben segít-e másokon is. Felemel, vagy letaszít, amikor élet-halál kérdése a tét? Nem az a gazdag ember, akinek sok pénze van a gazdasági válság közepén is, hanem aki kész belőle adni annak, akinek nincs. Nem az az egészséges a vírusjárványban, aki otthonába bezárva "kibekkeli" a krízist, hanem az, aki, amíg ereje engedi, segít a betegeknek. Nem az a jó keresztény, aki a krízisben is meg tudja őrizni a lelki békéjét és eleget olvassa a Bibliáját. Ez még kevés. A jó keresztény az olvasottak alkalmazásában tűnik ki. 

"Mentsd meg!" "Ne fordulj el!" Lépj ki a komfortzónádból! Légy igazi keresztény! Az élet kanyarjaiban dől el, hogy ért-e valamit az a sok olvasás. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet