Kívánj bölcsen!

 

“A beteljesült kívánság jólesik az embernek, az ostobának pedig utálatos eltérni a rossztól.”


Kétféle kívánság van. Jó és rossz. A mesékből ismerjük a főhősöket, akik valamilyen formán elérik, hogy teljesüljön egy vagy több kívánságuk. Aladdin három kívánságot nyert a csodalámpa megdörzsölésével, Ariel kívánsága egy szerződéssel teljesült. Volt aki aranyhalat fogott és dobott vissza, volt aki kívánság kútba dobott egy érmét, vagy szerencsét próbált, és paszulyra mászott, és volt aki tündérrel, vagy kobolddal találkozott. Legtöbb kívánság valahogy rosszul sült el. Mégis miért van az, hogy a kívánságok sokszor rosszul sülnek el?

Hagyjuk egy percre nyitva a kérdést! Mindig amikor sikerül teljesíteni egy kívánságunkat, akkor jól érezzük magunkat. A Szupercsapat egyik főhőse szavaival élve “Imádom ha egy terv sikerül”. Tervezgetünk, vágyunk valamire, és próbáljuk elérni. Ha sikerül, akkor elégedettek vagyunk.

Egy kivétel van. Ha kiderül, hogy a kívánságunk nem pont olyan, amire vágytunk. Előfordul, hogy kiderül, hogy amit szerettünk volna, az nem is olyan mint amire számítottunk. Ha a kocsi amit venni akarunk, tényleg jó, csak kevesebb marad a zsebben miatta, mint terveztük. Ha a társ akiről álmodtunk, mégsem olyan álom társ, mint ahogy vártuk. Ha az a munka mégsem olyan mint amire számítottunk.

Salamon azt mondja, hogy bölcsen kívánj. A jó kívánság jó érzést von maga után. A megfontolatlan kívánság viszont rossz érzést kelt. Isten nem támogatja a rosszat. Tervezz, kívánj bölcsen, és kövesd azt! Kérd Istent, és tarts vele!

Kívánj bölcsen!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet