Az Úr bátorítása


„Ezek után az események után így szólt az Úr Abrámhoz látomásban: Ne félj, Abrám! Én vagyok a pajzsod: jutalmad igen bőséges.”

Mózes első könyv 15.fejezet 1.vers

Ahogy telnek az évszázadok és évezredek úgy egyre távolabbinak tűnik Isten jelenléte. Úgy érezhetjük, hogy velünk már nincs olyan közeli kapcsolatban, mint a Biblia nagy alakjaival, akik látomásokban vagy álmokban „látták” Őt,mint Abrám vagy mint Jákob, aki fejét álomra hajtva látta a létrát, amin az angyalok fel-alá járnak a menny és a föld között, a létra tetején pedig maga Isten volt. 

Elkeserítőnek hathat az, hogy mi nem halljuk a hangját, nem érezzük fizikálisan a jelenlétét, ahogy mondjuk Mózes érezte a csipkebokornál. Bevallom őszintén, hogy mindig ámulattal csodálom azokat a történeteket, ahol Isten megmutatja magát, ahol kommunikáció történik közte és az ember között. Ugyanakkor nem állítom azt, hogy Isten nem kommunikál ma 2020-ban az emberrel! Gondoljunk csak arra, hogy olyan történeteket olvasunk „véletlenül”, amelyek pont eltalálják az élethelyzetünket. Pont akkor mond valaki egy bátorító gondolatot, amikor nagyon mély ponton vagyunk. Nagy bajokban tapasztalunk ima meghallgatást vagy épp elvezetünk Istenhez valakit, aki még tévelyeg. Isten ma is kommunikál velünk! Határozottan kijelenthetem, hogy ő ma sem hagyott el minket. 

A Biblia történetei nem azért lettek lejegyezve, hogy teljenek a lapok, szaporodjanak a mondatok, hanem azért, hogy az ott történt események ma, 2020. december 1-jén is bátorításul szolgáljanak. Amikor Isten azt mondja Abrámnak, hogy ő lesz a pajzs, amely megvédi mindentől és a bátorság, amit tanúsít nagy jutalmat hordoz, nekünk is szól! Isten ma is pajzs nekünk, akik félelemmel, kétségbeeséssel, bátortalansággal nézünk szembe. Isten ma is erő, ahogy Sámsonnak az ereje is ő volt. Isten ma is adja a bátorságot, ahogy Józsuénak megadta. Ma is adja az ígéretét, amelyet Abrám kapott és a szövetségkötés után, amikor Ábrahámnak neveztetett Isten be is váltotta minden szavát. Ábrahám számára lehetetlennek tűnt, de Isten számára semmi sem lehetetlen!

Ő ma is kommunikál velünk! Te beszélgettél ma vele?

Áldott napot!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet