Világosodj!

 


„Kelj fel, tündökölj, mert eljött világosságod, rád ragyogott az Úr dicsősége.”

Ézsaiás könyve 60. fejezet 1. vers

 

Az égbolt annyi csodát tartogat. Ha éjjel felnézünk és megpillantjuk a milliónyi csillagot, akkor Isten végtelen hatalmával találjuk szembe magunkat. A csillagok jelzik, hogy valahol messze van egy lény, aki gondot visel rólunk. A csillagok még valami mást is üzennek: feladatunk van! Igen, nekünk. Nekünk, akik gyakran tapasztaljuk a sötétséget. Nekünk, akiknek az élet gyakran hoz sötét pillanatokat, akiket meggyötörnek a nehéz napok. Nekünk, akik meglátjuk Isten fényét.

 Feladatunk az, hogy tovább adjuk saját fényünket, ahogy a csillagok is teszik. Éjjelente, amikor elsötétül minden, egymásnak adják át fényüket és ezzel ragyogják be a sötét égboltot. Társaságukban ott van a Hold, amely fényével körbe öleli őket. Ilyen csillagok vagyunk mi is. A Hold maga Isten. Fénye körbeölel bennünket. Bár, mindannyiunknak – ahogy a csillagoknak is – saját fényünk van, esetünkben Isten az, aki megtámogat bennünket és az Ő fénye még fényesebbé, még ragyogóbbá tesz bennünket.

Azt mondják, hogy a legsötétebb óra után következik a világosság. Kedves Olvasó, neked volt már sötét óra az életedben? Vagy esetleg most is az van? Ha az első kérdésre „igen” a válasz, akkor neked szól a fenti üzenet. Elérkezett világosságod! Hamarosan fel kel a Nap és életed újra fényárban úszik majd. Világosságoddal másoknak is segíthetsz. Áradni fog a fény, amely abból ered, hogy megélted a legsötétebb órát. Tudni fogod, hiszen megtapasztaltad, hogy Isten minden nehéz helyzetből képes kiutat mutatni. Ezt a reménységet tovább tudod adni azoknak, akik még a sötétség óráit élik.

Ha a második kérdésre tudsz „igen” választ adni, akkor a biztatás a következőként hangzik: „Ő szabadított meg minket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fiának országába.” Kolossé 1:13  

Isten megszabadít, de addig is másik bátorítással is szolgál az Úr, hogy kétségeink ne emésszenek fel: „ A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke lebegett a vizek fölött.” 1.Mózes 1:2

Isten Lelke nem csak a teremtés kezdetén volt jelen a sötétségben. Életünk sötét óráiban ma is „fogja a kezünk” és mellettünk van. Erőnket, amivel küzdünk, Tőle kapjuk. Kitartásunkat és bátorságunkat Ő adja. Isten Lelke most is melletted van és segít, hogy túl tudj jutni a sötét időkön.

Küzdelem nélkül nincs győzelem és aki kerüli a küzdelmet, az kerüli a győzelmet is. Harcoljunk bátran, mert Isten mellettünk áll a csata téren és jobbra fordul az életünk.

 

Áldott napot!

 

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet