Lehetsz boldog!

 

“Boldogok, akik megmossák ruhájukat, mert joguk lesz az élet fájához, és bemennek a kapukon a városba.”


A boldogságról sokféleképpen gondolkozunk. Azt gondoljuk, hogy tudjuk mit jelent, de valahogy mégsem sikerül olyan könnyen elérni. Kezdjük innen a közös gondolkozást! Mi is a boldogság?

Legtöbben azt mondják erre, hogy a megfelelő jövedelem, vagy egy ház, vagy a család, esetleg az egészség. Nagyon fontos dolgok ezek, viszont általában amikor ezeket eléri az ember, még többet akar, így mégsem lesz maradéktalanul boldog. Egy tanulmány szerint mindenki körülbelül tíz százalékkal több fizetést szeretne, mint amennyit kap. Lényegtelen, hogy minimál béren van, vagy milliókat keres, mindig tíz százalékkal több fizetés tenné boldoggá. Legalábbis ez a véleménye az embereknek. Az a baj, ha elérik, akkor ismét tíz százalékkal többet szeretnének.

Mi is a boldogság? Megelégedett állapot. Nem összekeverendő a vidámsággal, vagy örömmel! A boldogság az, amikor teljesnek érzem magam. Az, amikor úgy érzem, hogy elég amim van, elég akik körülvesznek, elég aki vagyok. Nem egyszerű, mert többet és többet akarunk, és többek akarunk lenni.

A Biblia azt mondja, hogy a boldogság nem az, amikor elég vagyonom van. Nem egy ilyen hétköznapi dolog. A boldogság az, amikor Jézus áldozatát elfogadjuk, vagy ahogy János fogalmaz “megmossuk ruhánkat”. Onnantól kezdve nincs okunk elégedetlennek lenni, hiszen az örök élet a miénk.

Lehet egy munkahely elvesztése, vagy egy betegség, egy szerettünk elvesztése vagy anyagi küzdelmek ami most ott tornyosul előtted. Hatalmasabbnál hatalmasabb problémák, Isten mégis azt mondja, hogy lehetsz boldog. Ha Őt elfogadtad, így is lehetsz teljes.

Fogadd el Jézus áldozatát, és az örök élet már a tiéd!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet