Ő ma is...


„Vesszőszál hajt ki Isai törzsökéről, hajtás sarjad gyökereiről. Az Úr lelke nyugszik rajta, a bölcsesség és értelem lelke, a tanács és erő lelke, az Úr ismeretének és félelmének lelke.”



Sokáig vártak rá, egészen azóta, hogy Ádám és Éva evett a tiltott gyümölcsből. Nemzedékek adták át egymásnak a reményt, hogy majd jönni fog Ő, aki helyreállít, megszabadít, hazavezet. Az évszázadok, évezredek alatt egyre finomodott ez a kép, többet és többet tudtak meg az Eljövendőről, és ez a várakozás áthatotta egy egész nép életét. Ott volt a hétköznapokban, az ünnepekben, a reggeli és esti imákban, abban, ahogy olvasták az Igét, ahogy tanították az utódokat. 

Hittek abban, hogy Ő lesz a megoldás, hogy Dávid késői utóda végre helyreállít mindent, amit ők elrontottak. Mást vártak, mint aki jött. Királyt, aki véget vet az idegenek uralmának, és rögös volt az út, amin keresztül megértették, hogy Rá van szükségük. 

A názáretire, aki megérintette az érinthetetlent, aki lehajolt a kivetetthez, aki gyógyított, aki nem úgy táncolt, ahogy ők zenéltek. Aki bemutatta, milyen is Isten valójában. Aki elhozta a kegyelmet, szabadulást a bűn rabságából. Aki elhozta Isten országát. Bölcsességgel, erővel, hatalommal tanított, és szavai ma is a szívünkig hatolnak, ha engedjük. Halála és feltámadása az egyetlen kiút mindannyiunk számára. 

Nemcsak 2000 éve volt Ő a Megoldás, hanem ma is. Jézus nemcsak a tizenkét tanítvány Messiása, nemcsak Péter, Jakab és János Ura, hanem a miénk is. Ezekben a megterhelt hetekben, hónapokban, amikor még az orrunkig is alig látunk el, nincs más reményünk, csak Krisztus. Amikor egyre több ismerősről hallod, hogy elkapta a vírust, vagy már éppen te is megbetegedtél, Kedves Olvasó, egyedül csak az Ő kezébe kapaszkodhatunk. 

Jézus, mint Messiás nemcsak az első századi zsidók számára volt megoldás, hanem nekünk is. Nincs más esélyünk Rajta kívül, Ő az egyetlen biztos pont ebben az őrült világban. 

Hát keresd Őt, indulj el Felé az úton, és engedd, hogy lépésről lépésre bemutatkozzon neked! Engedd, hogy szeressen, hogy feloldozzon a bűn terhe alól, és új életcélt adjon eléd! Engedd, hogy megváltson téged, hogy jó irányba változtassa meg az életedet! Engedd, hogy a barátod legyen, a társad, aki veled megy az úton egészen a végéig.

Engedd, hogy Ő Isten legyen a te életedben. A te Megváltód, a te eljövendő Királyod.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet