Tarts ki!

„De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által.”


Hétről hétre események tömege tesz próbára téged. Jönnek, és megkérdőjeleztetik veled az Istenbe vetett hitedet, az arról szóló meggyőződésedet, hogy az életnek igenis van értele, hogy számít valakinek a létezésed, és szükség van rád. Megingatják az elhívásodban való bizonyságodat, és időről időre megszurkálnak azzal a felvetéssel, hogy állj fel az asztaltól, és keress magadnak valami más hivatást.

Újból és újból ott kopogtat az ajtódon a „nem vagyok elég jó” gondolat, ami próbálja veled elhitetni, hogy nem vagy elég jó Istennek, a társadnak, a gyermekeidnek. Félre ne érts, fejlődni mindig lehet, törekedni kell a jóra. De Isten szeretetét nem lehet kiérdemelni, Ő azt ingyen adja nekünk önmagáért, mert ez a lényéből fakad. Törekedhetsz arra, hogy jobb férj, jobb feleség legyél, hogy jobban megértsd a társadat, jobban beszéld az ő szeretetnyelvét, törekedhetsz arra, hogy türelmesebb szülő legyél, hogy jobban tudj kapcsolódni a gyermekeidhez. Ez a gondolat azonban nem erre sarkall, hanem csak fel akar őrölni téged, és nem engedi, hogy elfogadd a feltétel nélküli szeretetet. 

Isten ma reggel arra kér, hogy állj meg egy kicsit, és gondold végig, Kiben, miben, miért hiszel? Gondold végig, mi az, amiben megbizonyosodtál, Ki az, Aki mellett döntöttél és miért? Csendesedj el egy kicsit, és rendezd a gondolataidat Isten társaságában! 

Nem baj, hogyha elfáradsz, ha elcsüggesztenek a gondok, ha kérdéseket teszel fel Istennek. Sőt, tedd fel ezeket neki bátran! Öntsd ki előtte a szívedet, minden fájdalmadat, minden kételyedet, és engedd, hogy megerősítsen téged. Megerősítsen az evangéliumban, a Róla szóló üzenetben! Abban, hogy elküldte érted egyetlen Fiát, aki emberré lett, és elszenvedte azt a halált, amit te érdemelnél meg lázadásodért. Kapaszkodj hittel belé, a kereszten függő Istenbe, aki harmadnapra feltámadt, és újra él! Ragaszkodj ahhoz, hogy te is fel fogsz támadni, mert az Ő győzelme a tiéd lehet, ha szeretnéd! Ne engedd, hogy bárki is megingasson téged abban a hitben, hogy lesz folytatás, hogy ez a földi élet, csak a kezdted, esély a döntésre, arra, hogy megismerd Istent, amennyire ember megismerheti, és folytathasd majd Vele a történetet a feltámadás után egy újjáteremtett, tökéletes világban. 

Mondhat bárki bármit, te ragaszkodj Krisztushoz, ahhoz, amit önmagáról kijelentett, amiben megbizonyosodtál! Ragaszkodj ahhoz, hogy te igenis fontos vagy Istennek, nem véletlen a létezésed, hanem Ő volt az, aki életre hívott téged, aki megváltott, és vár majd rád az út végén! Mert számítasz neki. Hát erősödj meg Benne, és ne hallgass senkire, aki ennek az ellenkezőjét állítja!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet